Srednja škola Pere Zečevića Odžak

DANI KRUHA 2022.

Vijeće učenika svake godine organizira u suradnji sa svim učenicima i profesorima  naše škole pravljenje i prodaju peciva i kolača u holu škole. Ove godine veliki broj učenika,roditelja i profesora se odazvao i naši stolovi su bili puni prelijepih peciva i kolača.U kreiranju i postavljanju izložbe su sudjelovali  učenici iz Vijeća učenika,profesori vjeronauka, profesori poljoprivredne škole te tehnička podrška učenika IV.b tehničara računarstva. Ovom prilikom predsjednica Vijeća učenika Srednje škole Pere Zečevića Odžak Hanna Čaić i voditeljica Vijeća učenika pedagoginja Svjetlana Kesedžić želi se zahvaliti svima koji su uzeli učešće kako bi ovaj dan bio obilježen na prigodan način.

Članak napisala: Svjetlana Kesedžić

 

Tabula rasa 2022

Dragi posjetitelji naše stranice, ovdje možete pogledati online izdanje našeg školskog lista Tabula rasa:

https://sspz-odzak.org/enovine/tabula-rasa-2022/

Oružje ne štiti - oružje ubija

Uprava policije MUP-a Županije Posavske je provela kampanju pod nazivom „Oružje ne štiti – oružje ubija“ uz potporu Razvojnog programa Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH) i Koordinacijskog odbora za kontrolu malog oružja i lakog naoružanja u Bosni i Hercegovini u okviru projekta „Prevencije i smanjenja nazočnosti nelegalnog oružja u Bosni i Hercegovini”. 

Kampanja je provedena na način da je ostvarena direktna komunikacija s učenicima završnih razreda srednjih škola na području Županije Posavske pa se tako  i u našoj školi održalo predavanje prilikom kojeg su policijski službenici specijalizirani za rad policije u zajednici skrenuli učenicima pozornost na opasnosti koje predstavlja korištenje oružja, posebno onog u ilegalnom vlasništvu te su podijelili promidžbene letke. 

Ovom prilikom se još jednom zahvaljujemo na korisnom predavanju MUP-u Županije Posavske!

 

Naš učenik - Teo Grgić

U sklopu rada novinarske sekcije u planu nam je bio intervju s učenikom koji se bavi sportom i koji osvaja mnoga priznanja. Ove godine izabrali smo Tea Grgića, učenika 2.a razreda gimnazije koji je nakon održanog intervjua ostvario još jedan odličan uspjeh, osvojio je dvije brončane medalje na Svjetskom kupu u Mađarskoj o čemu je i govorio u intervjuu koji možete pročitati u nastavku, a bit će objavljen i u našem školskom listu.

Ovom prilikom mu još jednom čestitamo na osvojenim priznanjima i želimo mu da nastavi tako i dalje! 

Kickboxing je moderan borilački sport koji obuhvaća više sportskih grana/disciplina. Nastao je na osnovama boksa, karatea, taekwondoa, kung fua i drugih više ili manje poznatih orijentalnih, ali i zapadnih borilačkih sportova. Osnovni cilj svakoga borca je nadvladati boljom tehnikom, brzinom i snagom svoga protivnika uz maksimalnu sigurnost, toleranciju, poštenje i čast svakog natjecatelja. Naš učenik Teo Grgić već dugi niz godina je član Kickboxing kluba u Odžaku i osvojio je mnoga natjecanja, a u ovom intervjuu željeli smo nešto više saznati o njemu i što ga je to privuklo bavljenju ovim sportom.

1. Reci nam nešto o sebi.

Moje ime je Teo Grgić, pohađam drugi razred opće gimnazije. Dugi niz godina se bavim borilačkim sportovima: kickboxom i taekwandoom.

2. Što te je potaknulo baš na borilački sport? 

Najviše su me potaknuli moji prijatelji koji su trenirali. Potaknula me i moja želja za nekakvom fizičkom aktivnošću.

3. Kako si se i kada počeo baviti kickboxingom?

Vrlo rano sam se počeo baviti ovim sportom. Konkretno sam krenuo 2009. godine kada sam imao 4 godine. Ispočetka je krenulo kao druženje s prijateljima, a s vremenom je preraslo u nešto veće.

4. Koja ti je bila najdraža disciplina u kojoj si se natjecao?

Najdraža disciplina mi je semi-contact iz više razloga. Semi-contact radim najduže te imam najviše postignuća u njemu. Ono što razlikuje semi-contact od drugih disciplina je naglašenost brzine, refleksa i rada nogu.

5. Koji ti je bio najveći uspjeh u sportu?

Najveći uspjeh je osvajanje europskih prvenstava u Poljskoj u 2016. godini i Hrvatskoj 2019. godini. Ta dva natjecanja su mi u velikom sjećanju zato što sam izabran u reprezentaciju te što sam okrunjen europskim prvakom u tri kategorije.

6. Što smatraš svojom najvećom životnom pobjedom?

Najvećom životnom pobjedom smatram sve što sam naučio pored borbe. Sav trud koji sam uložio u treninge me izgradio u boljeg čovjeka te me je naučio mnogim stvarima.

7. Kako se pripremaš za velika natjecanja?

Za velika natjecanja se pripremam isto kao i za svako drugo. Već mjesec dana prije počinju treninzi većeg intenziteta, a nekih tjedan dana prije više pazim na ishranu.

8. Kako usklađuješ školu i treniranje?

Kroz dvije godine treniranja sam postao bolji organizator svog vremena pa je i usklađivanje školskih obveza s treningom postajalo sve lakše.

9. Imaš li koji neostvareni san koji bi volio da bude ostvaren?

S obzirom da je WAKO (Svjetska kickbox organizacija) nedavno primljena u Olimpijski odbor, pojavila se šansa da kickbox napravi debij već na sljedećim Olimpijskim igrama u Parizu 2024. Ta šansa je postala san svakog natjecatelj, te naravno i moj.

10. Imaš li svoj životni moto?

Moj živorni moto je: „Nikad se ne predaj!“. Koliko god težak život zna biti, mi smo dovoljno jaki da izdržimo sve životne nalete.

11. U kom pravcu želiš dalje razvijati svoju karijeru?

Gledajući da sam nedavno postao i trenier našeg kluba, htio bih poboljšati svoje trenerske sposobnosti te naravno nastaviti se razvijati kompetitivno da mogu osvojiti još više odličja.

12. Imaš li kakvu poruku za naše učenike?

Maturantima bih poželio sreću na upisima na fakultet i u životu, a svima ostalima mogu samo poručiti da ustraju u školi i izvan nje.

19 GODINA NAŠEG KVIZA ZNANJA

Prošlo je već devetnaest godina kako je u našoj školi otpočeo Kviz znanja, 10.02.2003. održan je prvi po ugledu na popularni „Milijunaš“. Svake godine naši učenici sudjeluju u prvom krugu testiranja, a samo oni najbolji imaju čast sudjelovati u finalnom natjecanju. 

Budući da je već ovoliko godina iza nas odlučili smo se prisjetiti svih dosadašnjih natjecatelja i pobjednika Kviza znanja.

 

Nakon pregleda svih natjecatelja i pobjednika, ovdje Vam ostavljamo link kako biste pogledali ovogodišnji Kviz znanja, koji je prvi put i sniman. Natjecatelji su: Ana-Marija Pušeljić, Matej Pačak, Daniela Čukić i Teo Grgić.

https://www.youtube.com/watch?v=ghjyHk_i_zw