Srednja škola Pere Zečevića Odžak
Filter
 • Uskršnja čestitka

  Uskrs je blagdan optimizma i pobjede života nad smrću. Uskrs je blagdan koji danas, u vrijeme kada vladaju tjeskoba, strah i neizvjesnost, unosi svjetlo i radost u naše živote, pokazuje da dobro, ljubav i nada i dalje stanuju ovdje. 

  U ovim teškim vremenima najviše nam treba duh Uskrsa da bi nam bio zvijezda vodilja i znak da svjetlo uvijek pobijedi tamu. I ovo će proći, ali ostat će sjećanje na poseban Uskrs koji smo proveli razdvojeni, ali opet nikad bliži i povezaniji.

  Svim učenicima rimokatoličke vjeroispovijesti,  kao i roditeljima, kolegama i djelatnicima Srednje škole Pere Zečevića Odžak želim sretan i blagoslovljen Uskrs. Želim vam da proslavu Kristova uskrsnuća, kao najradosniji dan u godini za sve vjernike, dočekate i provedete sa svojim najbližima, okruženi ljubavlju, srećom i božjim blagoslovom.

   

  v.d. ravnatelja
  Ivanka Pudić, dipl.ing

 • Utjecaj informatičkih sustava na obitelj i odgoj djece

  U četvrtak, 25. 4 . 2019. godine u našoj školi je održan opći roditeljski sastanak na kojemu je bila prezentirana tema Utjecaj informatičkih sustava na obitelj i odgoj djece. Predavači su don Jakov Filipović i dr. sc. Nezir Halilović, koji su željeli uputiti roditelje, ali i njihovu djecu, na utjecaj informatičkih sustava. Nadamo se da su svi naučili nešto novo i da će poslušati savjete koje su im uputili predavači.

  Zahvaljujemo se Jakovu Filipoviću i Neziru Haliloviću na vrlo ugodnom predavanju.

   

 • Osvojeno prvo mjesto na Županijskom natjecanju iz projekta Civitas

  Internet je pokretač novog vida nasilja tema je koju su ove godine odabrali učenici sekcije Civitas i njihovi mentori, prof. Amira Sejdinović Kevra i Adnan Ahmetović. Učenici su se dugo i jako dobro pripremili za natjecanje, što potvrđuje i osvojeno prvo mjesto na Županijskom natjecanju Civitas-Projekt građanin, koje se održalo 26. 4. 2019. godine u Tolisi.

  Učenicima i njihovim mentorima čestitamo što su našu školi, još jednom, predstavili na najbolji mogući način. Puno sreće i uspjeha im želimo i u budućem radu.

   

 • Pripadnici Oružanih snaga BiH u posjeti našoj školi

  Dana 17. 4. 2019. godine našu školu su posjetili pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, koji su učenicima srednje škole održali predavanje o važnosti oružanih snaga.

  Ovim putem im zahvaljujemo na posjeti i nadamo se da će se ovakva predavanja održavati i u budućnosti.

   

 • Regionalno natjecanje u Doboju

  Dana 17.4.2019. godine u Doboju je održano regionalno natjecanje u slovkanju Spelling Bee. 'Pčelica sricanja/Spelling Bee' je projekat koji organizira Ambasada SAD u BiH, u suradnji sa školama iz cijele BiH. Natjecanju je prisustvovalo 28 učenika iz 8 gradova. Učenici koji su predstavljali našu školu su Ena Karić (II.a) i Daniel Anđelić (II.a), koji su se našli među 8 najboljih narjecatelja. Čestitamo učenicima i njihovoj profesorici Nadiji Porobić Šaćirović.

   

 • Nogomet 2019

  Dana 17. 4. 2019. godine, održano je školsko natjecanje u nogometu. Učenici naše škole su bili dobro pripremljeni za natjecanje, a nije nedostajalo ni podrške s tribina. Poredak je sljedeci:

  1. mjesto - 3. a,

  2. mjesto - 4. a,

  3. mjesto - 3. d.

  Natjecateljima i njihovim profesorima čestitamo.

   

 • Sretan Uskrs!

  Svim učenicima i njihovim obiteljima katoličke vjeroispovijesti, kao i profesorima i djelatnicima naše škole te svima vama koji se nađete na našoj stranici, želim od srca sretan i blagoslovljen Uskrs. Neka vam radost uskrsnuća donese iskrenu vjeru, mir, sreću i blagostanje te da nadolazeći blagdan provedete mirno i u krugu obitelji i najbližih.

  Ivanka Pudić, v.d. ravnatelja

   

 • Realizacija projekta „Prevencija korupcije kroz obrazovanje: više znanja, više transparentnosti”

  Projekt „Prevencija korupcije kroz obrazovanje: Više znanja, više transparentnosti“ realizira Centar za razvoj omladinskog aktivizma CROA uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Antikorupcijske mreže organizacija civilnog društva ACCOUNT. Edukacije se realizira s ciljem podrške  provedbe mjera iz Akcijskog plana Strategije za borbu protiv korupcije 2015.–2019. god., koja formulira obveze obrazovnih institucija u oblasti prevencije korupcije.

  U četvrtak, 11.4.2019. godine, na datu temu je održana i izložba učeničkih radova. Naši srednjoškolci su široj javnosti pokazali što je to sve korupcija. Koordinatorice projekta su profesorica Nermina Čeliković i profesorica Amira Sejdinović Kevra.

  Ovakve edukacije bi trebalo sprovoditi u svim sferama obrazovanja jer ćemo se tek tada moći nadati zdravijem i boljem društvu u budućnosti.

   

 • NuM Banja Luka 2019. god.

  NuM program održan je 4. i 5. travnja u Muzeju suvremene umjetnosti Republike Srpske za 182 učesnika iz Sarajeva, Doboja, Foče, Prnjavora, Glamoča, Banja Luke, Broda, Brčko Distrikta, Maglaja, Ilijaša, Kaćuna, Srebrenika, Kalesije, Tuzle, Odžaka, Lukavca, Bugojna, Živinica, Turbi i Gojevića-Fojnice. Program je svečano proglasio otvorenim Charles Blake, v.d. direktor Kancelarije američke ambasade u Banjoj Luci.

  Srednju školu Pere Zečevića  Odžak predstavljali su sljedeći učenici:

  1. Ena Karić

  2. Amar Rizvanović

  3. Amra Maglajčetović

  4. Ema Dubrić

  5. Pejo Bosnić

  6. Lana Hećimović

  7. Dženita Puzić

  8. Arnela Maglajčetović

  Učenici su bili pod vodstvom prof. povijesti, Adnana Ahmetovića.

  Suradnja s ovim muzejom počela je 2018. godine kada su u njegovim izložbenim paviljonima organizirane prve NuM radionice angažirane umjetnosti i laboratorije STEM edukacije, a ove je godine program proširen i na postavljanje muzejskih spavaonica.

  Istraživački i kreativni rad učenika bio je podijeljen u tri sesije. 

  • Prva se odnosila na istraživanje animiranog filma sa animatorom i režiserom Mladenom Đukićem i praktičan rad učenika na stvaranju animacije uz korištenje piksilacije, tehnike animacije živih likova, odnosno glumaca. 

  • Druga sesija organizirana je kao Studio pokreta i plesa, a vodila ju je koreografkinja Željka Đukić, koja je s učenicima istraživala pokret, timsku saradnju, uvažavnje različitosti i radila na pripremi zajedničke plesne koreografije uz korištenje pokreta kao forme socijalnog bunta, društvenog protesta i aktivnog zagovaranja. 

  • Treću sesiju vodila je umjetnica Sandra Dukić. Učenici su u njenoj Laboratoriji reciklaže i instalacije istraživali angažiranu umjetnost, feminizam i rodnu ravnopravnost.

   

 • Dodjela priznanja sa školskih natjecanja

  U našoj školi, 10.4. 2019. godine, upriličena je dodjela priznanja najuspješnijim učenicima sa školskih natjecanja.

  Ovoj svečanosti nazočili su učenici i profesori naše škole. Ravnateljica škole je učenicima i profesorima čestitala na postignutim rezultatima.

  Nakon dodjele priznanja upriličeno je i fotografiranje učenika, a fotografije možete pogledati na slikama.

   

 • NuM Sarajevo

  Učenici  Srednje škole Pere Zečevića iz Odžaka bili su učesnici NuM-a  (Noć u muzeju), projekta koji se održava pod organizacijom Civitasa Bosne i Hercegovine uz podršku Ambasade SAD-a u BiH. Učenici su boravili u  Zemaljskom muzeju Sarajevo 26. i 27. ožujka 2019. godine.

  Ove godine našu su školu predstavljali sljedeći učenici:

  1.Ema Dubrić

  2.Ena Karić

  3.Dženita Puzić

  4.Amra Maglajčetović

  Učenici su bili pod vodstvom prof. povijesti Adnana Ahmetovića.

  Po uzoru na muzejsku praksu prestižnog Smithsoniana, „Noć u muzeju” jedinstven je koncept koji uključuje timski i projektni rad učenika iz cijele zemlje, iskustveno učenje i istraživanja u naučnim laboratorijama arheologije, ornitologije, etnologije, entomologije, konzervacije, animiranog filma, plesa i trodimenzionalnog umjetničkog djela – instalacije, kao i postavljanje improviziranih spavaonica u kojima su učenici zaista prespavali u muzejskim odjeljenjima i paviljonima. Sve istraživačke laboratorije upoznale su učenike s muzejskom građom, osnovnim zadaćama kustosa muzeja i konceptima građanskog obrazovanja kao što su autoritet, odgovornost, pravda, vladavina prava, uvažanje različitosti i javno zagovaranje.

  U #NUM istraživačkim laboratorijama prvu je noć učestvovalo 302 učenika, 8 volontera, nekoliko oživljenih insekata, tradicionalni dječijih igrački, tri guštera i jedna žaba. Na organizaciji programa radilo je 16 kustosa.

  Učenicima su se u radionicama pridružili Leah Pease, direktorica Ureda za odnose s javnošću Ambasade Sjedinjenih Američkih Država i Filippo Tattoni-Marcozzi, stručnjak za likovnu umjetnost koji se za vrijeme rotacija u laboratorijama kratko sastao i sa nastavnicima - voditeljima školskih istraživačkih timova iz više od 30 lokalnih zajednica širom zemlje.

  Radionice i istraživačke laboratorije arheologije, ornitologije, entomologije, etnologije, bio-inžinjeringa i konzervacije organizirane u Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine istraživale su koncepte Odgovornosti, Autoriteta i Vladavine prava.

   

 • REZULTATI ŠKOLSKOG NATJECANJA IZ NJEMAČKOG JEZIKA

  REZULTATI ŠKOLSKOG NATJECANJA IZ NJEMAČKOG JEZIKA ODRŽANOG 26. 3. 2019. GODINE

  RAZINA B1:

  1. mjesto: Ajsela Karalić, 2. c

  2. mjesto: Menad Zelinčević, 1. d

  3. mjesto: Klara Pušeljić, 1. a

   

  RAZINA B2:

  1. mjesto: Melisa Kujraković, 2. a

  2. mjesto: Emina Čeliković, 2. c

  3. mjesto: Faruk Mešanović, 2. e

   

  Razina C1:

  1. mjesto: Ema Dubrić, 2. a

  2. mjesto: Dženita Orman, 3. a

  3. mjesto: Arijana Fetahović, 3. b

   

  Učenicima i njihovim profesorima čestitamo na postignutim rezultatima.

   

 • REZULTATI ŠKOLSKOG NATJECANJA IZ HRVATSKOG JEZIKA

  REZULTATI ŠKOLSKOG NATJECANJA IZ HRVATSKOG JEZIKA ODRŽANOG 28.03.2019. GODINE

  1. RAZRED

  1. Ana –Marija Pušeljić, I.a

  2. Arnela Maglajčetović, I.a

  2. Rahela Jazvić, I.a

  3. Martina Andačić, I.a

   

  2. RAZRED

  1. Daniel Anđelić, II.a

  1. Ružica Tomić, II.c

  2. Mato Suhalj, II.a

  3. Amar Rizvanović, II.a

   

  3. RAZRED

  1. Enora Čočaj, III.b

  1. Mateo Kopačević, III.a

  2. Kristina Kojić, III.b

  2. Selma Ahmetović, III.a

  2. Ivana Ribičić, III.a

  3. Petar Čukić, III.a

   

  4. RAZRED

  1. Katarina Paradžik, IV.a

  2. Pejo Bosnić, IV.a

  2. Jelena Pačak, IV.a

  3. Šimo Barišić, IV.a

   

  Učenicima i njihovim profesorima čestitamo na postignutim rezultatima.

 • Dijalogom ka boljem društvu

  Niz godina Behram-begova medresa u Tuzli organizuje debatu učenika kako iz Bosne i Hercegovine tako i iz susjednih zemalja: Srbije, Hrvatske i Crne Gore. Tako je bilo i ove godine. Dvadeseta debata održana je 26. 3. 2019. godine, a učešće je uzelo više od 50 predstavnika škola.

  Kao i prethodnih godine, tako su i ove godine učenici naše škole ostavili snažan dojam i postigli izvrsne rezultate.  

  Tema debate glasila je Dijalogom ka boljem društvu.

  Ena Karić je u izuzetno jakoj konkurenciji osvojila prvo mjesto kao sudionica debate na engleskom jeziku, a Pejo Bosnić je dobio sve pohvale za izuzetan retorički nastup na materinjem jeziku. 

  U nenatjecateljskom dijelu sudjelovale su Lana Hećimović i Antonela Ivanković.

  Čestitamo svim učesnicima i njihovom mentoru, profesorici Amiri Sejdinović Kevri.

   

 • Posjet Odgojno popravnom domu Orašje

  Dana 21. 3 . 2019. godine učenici naše škole, u pratnji profesorica Amire Sejdinović Kevra i Dženane Garić Al-Saleh, posjetili su instituciju Odgojno popravni dom Orašje.

  Cilj ove posjete je bio da se učenici srednje škole, preko Vijeća učenika, upoznaju s odredbama kršenja Krivičnog zakona FBiH, koje su dovele mladež na izdržavanje kazne te da uvide ozbiljnost uloge institucije za resocijalizaciju u odgoju i prevenciji devijantnog ponašanja.

   

 • Školsko i županijsko natjecanje iz matematike

  Profesori Mujo Delić i Belma Bećirbašić su dana 7. 3. 2019. godine organizirali Školsko natjecanje iz matematike.

  Rezultati natjecanja su:

  Prvi razred:

  1. mjesto – Arnela Maglajčetović, 1. a

  2. mjesto – Talha Ridžal, 1. a

  3. mjesto – Klara Pušeljić, 1. a

   

  Drugi razred:

  1. mjesto- Amra Maglajčetović, 2. a

  2. mjesto – Irnes Dajanović, 2. a

  3. mjesto – Ena Karić, 2 .a

   

  Treći razred:

  1. mjesto – Ivana Ribičić, 3. a

  2. mjesto – Anđela Garić, 3. a

  3. mjesto – Edvin Salkanović, 3. a

   

  Četvrti razred:

  1. mjesto – Katarina Paradžik, 4. a

  2. mjesto – Edis Salkanović, 4. a

  3. mjesto- Šimo Barišić, 4. a

   

  Nakon Školskog natjecanja, održano je i Županijsko natjecanje iz matematike, a rezultati su sljedeći:

  Prvi razred:

  1. mjesto – Arnela Maglajčetović, 1. a

   

  Drugi razred:

  1. mjesto- Amra Maglajčetović, 2. a

   

  Treći razred:

  1. mjesto – Ivana Ribičić, 3. a

  2. mjesto – Anđela Garić, 3. a

   

  Četvrti razred:

  3. mjesto – Katarina Paradžik, 4. a

   

  Učenicima i njihovim profesorima čestitamo na postignutim rezultatima!

   

 • Svjetski dan poezije

  Učenici naše škole su u suradnji s Kulturnim udruženjem Musa Ćazim Ćatić Odžak obilježili Svjetski dan poezije. Profesorice Andrea Zelić i Dževida Porobić (ujedno i članice Udruženja) predstavile su učenicima Opće gimnazije poeziju i muziku autora iz Svilaja i okolnih sela (pjesnike: Ružu Višticu, Franju Matanovića i Ružicu Kopačević- Milićević, te kantautore Juru Anđelića i Iliju Stanića). Većina njih objavljuje u fb grupi Svilaj art

  U programu su sudjelovali učenici recitatori: Emina Salkanović, Selma Ahmetović i Luka Jurišić.

 • Prevencija bolesti i ovisnosti

  Dana 21. 3. 2019. godine, naša škola je u suradnji s Medžlisom islamske zajednice Odžak i komunom CROPS upriličila interaktivno druženje i predavanje za učenike.

  Korisnici koji su na odvikavanju od psiho-aktivnih supstanci učenicima su približili kroz koji su pakao prošli od samoga početka konzumiranja tih supstanci. Učenici su imali priliku pitati sve što ih zanima te naučiti nešto korisno. Nadamo se da će dobro upamtiti riječi jednoga korisnika koji je na odvikavanju, a to su da uvijek slušaju svoje roditelje i profesore, jer su oni ti koji ih pokušavaju izvesti na pravi put.

  Zahvaljujemo se svima koju su omogućili ovaj susret.

   

 • Klokan matematičar izazov

  Klokan matematičar bez granica ( Kangourou sans Frontieres) je međunarodna nezavisna inicijativa čiji je zadatak da jednom godišnje organizira Kangourou izazov s osnovnim ciljem da promovira matematiku među mladim ljudima u cijelom svijetu, ali isto tako i među roditeljima, nastavnicima i prijateljima učenika. Izazov je u Bosni i Hercegovini održan 21. ožujka 2019. godine u svim prijavljenim školama. Ponosni smo što su i učenici naše škole sudjelovali u Klokan matematičar izazovu. 

  Izazov Klokan matematičar je proveden među učenicima osnovnih i srednjih škola, a ostvaren je i osnovni cilj, tj. omogućivanje učenicima da se zabave, nauče nešto novo i  pokažu sve svoje talente, i poznate i skrivene.

   

 • ŠKOLSKO NATJECANJE SPELLING BEE (PČELICA SRICANJA)

  Dana 5.3.2019. godine održano je školsko natjecanje u slovkanju Spelling Bee. 'Pčelica sricanja/Spelling Bee' je projekat koji organizira Ambasada SAD u BiH, u suradnji sa školama iz cijele BiH. Na ovogodišnjem školskom natjecanju je učestvovalo 9 učenika prvih i drugih razreda:

  Amanda Jelušić, I.a

  Anamarija Pušeljić, I.a

  Talha Ridžal, I.a

  Herolinde Čočaj, I.c

  Daniel Anđelić, II.a (opća gimnazija)

  Emir Bahić, II.a (jezična gimnazija)

  Ena Karić, II.a (opća gimnazija)

  Amar Rizvanović, II.a (jezična gimnazija)

  Mato Suhalj, II.a (opća gimnazija)

  Prvo mjesto je osvojila Ena Karić, drugo mjesto Daniel Anđelić, a treće mjesto Amar Rizvanović. Učenici koji su osvojili prvo i drugo mjesto će ići na regionalno natjecanje koje će se održati u Američkom Kutku u Doboju tokom četvrtog mjeseca. Natjecanje na školskom nivou su realizirali profesori engleskog jezika Senad Salkić i Nadija Porobić Šaćirović. 

  Učenicima i profesorima čestitamo na postignutim rezultatima.

   

 • PRO BUDUĆNOST

  Učenici naše škole sudjelovali su u realizaciji projekta PRO BUDUĆNOST, u kojem su surađivali s učenicima iz Modriče i Tarevaca. Cilj tog projekta je suradnja između mladih ljudi sva tri konstitutivna naroda u BiH. Učenici su pripremili tri različite predstave koje su pokušali ujediniti te su ih izveli pred predstavnicima projekta.

 • Školsko natjecanje iz engleskog jezika

  Osim natjecanja u slovkanju Spelling Bee o kojem smo već pisali, 12.4.2017. održano je i školsko natjecanje iz engleskog jezika na kojem je sudjelovalo 40-ak učenika naše škole. Natjecanje su pripremile profesorice engleskog jezika Merisa Bjelić i Nadija Porobić.
  Učenici su bili podijeljeni u četiri razine, a natjecali su se u slušanju, pisanju i čitanju. Najboljima su se pokazali:

 • Školsko natjecanje iz hrvatskog jezika

  11.4.2017. po prvi put održano je školsko natjecanje iz hrvatskog jezika. Vrednovalo se učeničko poznavanje književnosti, gramatike i pravopisa te praktična primjena jezika. Natjecanje su pripremile profesorice hrvatskog jezika Andrea Zelić, Marina Marković i Magdalena Ilišević, a odaziv je bilo prilično velik te sudjelovalo stotinjak učenika naše škole podijeljenih u tri razine (prvi, drugi i treći razredi).

 • Uskrsna čestika

  Dragim učenicima, roditeljima, kolegama profesorima i ostalim djelatnicima katoličke vjeroispovijesti želim sretan i blagoslovljen Uskrs.
  Neka vam radost najvećeg kršćanskog blagdana donese spokoj, sreću i blagostanje te želim vam od srca da 
  sutrašnji dan provedete okruženi ljubavlju i mirom.

 • Ogledni sat iz hrvatskog jezika i psihologije

  U ponedjeljak 3. travnja 2017. održan je ogledni sat iz hrvatskog jezika i psihologije koji su pripremile profesorice Svjetlana Kesedžić i Andrea Zelić. Sat je održan u 3.a razredu gimnazije te je bio javan, odnosno otvoren za ostale kolege. Cilj sata je bila korelacija ovih dvaju predmeta na nekoliko razina, a naglasak je stavljen na povezanost teoretskih pristupa u psihologiji ličnosti i likova realizma.

 • Realizacija projekta obnove knjižnice

  Već smo pisali o projektu "Knjiga nije hrana, ali je poslastica" kojeg smo izradili početkom ove školske godine te koji je prepoznat u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Naime, odobreno nam je 15 000 kuna pomoći za obnovu knjižnice. Iznimno nam je drago što su uvidjeli naše potrebe i odlučili nam pomoći te im iskreno zahvaljujemo.

 • Aktivnosti učenika poljoprivredne škole

  Kako je stiglo lijepo vrijeme, počeli su i radovi u školskom plasteniku kao i uređenje školskog okruženja. Za sve to zaslužni su učenici poljoprivredne struke koji vrijedno rade te ulažu mnogo truda.

        

 • Olimpijada njemačkog jezika

  U petak 7. travnja 2017. godine održana je Olimpijada njemačkog jezika na Goethe-Institutu u Sarajevu.

  Na tom državnom natjecanju za učenike srednjih škola sudjelovali su i pobjednici Županijskog natjecanja iz njemačkog jezika Županije Posavske, a to su iz naše škole Anto Samardžić (A2) i Elnar Dubrić (C1).

  Pripremale su ih i vodile profesorice njemačkog jezika Afrodita Jeličić i Dženana Al-Saleh. 

  Učenici su u Sarajevu postigli izniman uspjeh te su obojica u svojoj kategoriji zauzela drugo mjesto.

  Od srca im čestitamo!

 • Svjetski dan zdravlja

  Svjetski dan zdravlja koji se širom svijeta slavi 7. travnja učenici medicinske škole su obilježili na dva načina.

  Prvo su učenici 3.b razreda u četvrtak 6. travnja ispred kino dvorane u Odžaku građanima mjerili krvni tlak i šećer te dijelili promotivne letke.Akcija je bila prilično uspješna i mnogo je građana iskoristilo priliku da kontrolira svoje zdravlje te time  sudjelovalo u akciji.

   

   

 • Županijsko natjecanje iz matematike

  U ponedjeljak 27. travnja naša škola bila je domaćin Županijskom natjecanju iz matematike. Učenici koji su se pokazali najboljima na školskim natjecanjima svoje znanje i sposobnosti dokazali su i ovaj put. Na Županijskom natjecanju sudjelovali su učenici triju srednjih škola s područja Županije Posavske: Srednja strukovna škola Orašje, Srednja škola fra Martina Nedića Orašje i Srednja škola Pere Zečevića Odžak.

 • "Moj Ustav za sve"

  Od 24.-26. aprila 2015. godine održan je trodnevni evaluacijski seminar u hotelu Bistrica na Jahorini koji provodi Nansen Dialogue Centre Sarajevo, a pod pokroviteljstvom Ambasade Kraljevine Norveške. Jedna od sudionica projekta bila je i naša skola. Našu školu predstavljale su učenice Senka Stipančić, Veronika Radić, Indira Garić te profesorica Amira Sejdinović. Na seminaru su prezentirale rad sekcije MOJ USTAV ZA SVE.

  Na seminaru je sudjelovalo 25 nastavnika i 52 učenika iz cijele BiH koji su također vrednovali projektni rad u školskoj 2014-2015. godini, te dali programske preporuke za narednu fazu projekta. Projekt je usmjeren na razvoj umijeća kritičkog mišljenja u oblasti analize ustavnih pitanja ne namećući nikakve političke iskaze ni stavove osim tolerancije i poštovanje drugačijeg mišljenja. Stoga su svi nastavnici i učenici koji su sudjelovali na seminaru preporučili nastavak provedbe širom BiH. Opći cilj projekta je izučavanje Ustava BiH, ali i praktičan dijalog između učenika unutar jedne škole i napose učenika između učenika iz raznih škola širom BiH usmjeren ka živom, tolerantnom i otvorenom sučeljavanju različitih pogleda na Ustav BiH i ustavne procese u BiH i u svijetu zasnovan na činjenicama, zdravom rasuđivanju i uz uvažavanje etničkih razlika u BiH. Seminar je bio korisno iskustvo učenicama i profesorici koje će upotrijebiti u daljnjoj realizaciji projekta.

 • Stručna ekskurzija u Ilok

  Dana 20.4.2015. krenuli smo u grad Ilok sa ciljem posjete iločkih podruma i vinarije. S nama su išli profesori stručnih predmeta Miroslav Bulajić i Ivica Ešegović. Iločki podrumi njeguju dugogodišnju tradiciju proizvodnje, čuvanja i prodaje vina.

 • Uspjeh na 16. internacionalnoj debati u Tuzli

  Dana 31.3.2015. godine učenice naše škole Senka Stipančić, Mirela Mujkić i Indira Garić u pratnji profesorice Amire Sejdinović i profesora Luke Leovca prisustvovale su 16. internacionalnoj debati učenika srednjih škola čiji je organizator bila Behram-begova medresa u Tuzli.

 • Čestitka za Uskrs

  Svim učenicima katoličke vjeroispovijesti, kao i profesorima i djelatnicima naše škole te svima vama koji se nađete na našoj stranici, želim od srca sretan i blagoslovljen Uskrs. Neka vam radost uskrsnuća donese iskrenu vjeru, sreću i blagostanje te želim vam da nadolazeći blagdan provedete mirno i u krugu obitelji i najbližih.

                                                                    Ivanka Pudić, v.d. ravnatelja

 • Maturanti .2014

 • Natjecanje iz engleskog jezika

  Osim nedavno održanog natjecanja u slovkanju, po prvi je put održano je i školsko natjecanje iz engleskog jezika. Dana 8.4.2014. godine osamdesetak je učenika naše škole različitih struka i uzrasta  sudjelovalo na natjecanju i pokazalo svoje znanje iz engleskog jezika.

 • Posjet Vijeća učenika Srednje škole fra Martina Nedića Orašje

  Dana 28.3.2014. godine našu školu i naše Vijeće učenika posjetili su predstavnici Vijeća učenika Srednje škole fra Martina Nedića iz Orašja. Taj dan profesorica hrvatskog jezika Andrea Lubina za sve je učenike pripremila radionicu pod nazivom „Šaljem ti pismo!“ povodom Svjetskog dana pisanja pisma. Radionica je bila interesantna učenicima jer većina njih nikada nije napisala i poslala pismo. Vrijeme novih tehnologija komunikaciju putem pisama bacilo je u sjenu,  tako se da nove generacije tom vrstom komunciranja gotovo  i ne koriste. Sva napisana pisma, učenici su adresirali i pisma su poslana isti dan. Osim radionice organizirali smo natjecanje u košarci, gdje su učenici imali priliku pokazati svoje vještine na terenu. Velika važnost ovog susreta jest povezivanje učenika ove dvije škole koji su toga dana proveli slobodno vrijeme zajedno i pokazali želju za ponovnim viđenjem i druženjem.

                                                                                                                                   Vijeće učenika

 • Posjet sajmu u Gudovcu

  Stručna ekskurzija u Gudovac

  Dana 28.3.2014. godine krenuli smo u pola osam na sajam u Gudovac nedaleko od Bjelovara. S nama su išli profesor praktične nastave Mato Grgić i profesor strukovnih predmeta Ivica Ešegović. Bjelovarski sajam se održava dugi niz godina pa je tako ove godine to bio 17. Proljetni bjelovarski sajam. Iako smo tamo već bili prošle godine, mnogi učenici su odlučili ići i ove godine među kojima sam i ja.