Dani europskog naslijeđa

U sklopu Dana europskog naslijeđa koji su se održavali u Orašju od 25. - 27.10.2017. nagrađeni učenici i nastavnici posjetili su Srednju školu Pere Zečevića Odžak. Ovogodišnji Dani europskog naslijeđa održavali su se pod sloganom „Upoznajmo kulturno i prirodno bogatstvo Posavine“ te su se učenici i nastavnici naše škole potrudili da učenicima iz različitih dijelova BiH u najboljem svjetlu predstave Odžak. Za program posjete bila je zadužena profesorica Nermina Čeliković, a sudjelovalo je 15-ak učenika različitih struka.

     

Osamdesetak posjetitelja i domaćina obišlo je Odžak pri čemu su posjetili centar grada, malu vijećnicu Belediju i spomenik Musi Ćazimu Ćatiću. Kod spomenika poznatom odžačkom modernističkom pjesniku naši su učenici pročitali Musinu biografiju te su recitirali dvije njegove pjesme u kojim se pojavljuju motivi rodnog kraja.

Posjetitelji su se zatim uputili u Srednju školu Pere Zečevića gdje su u predvorju škole mogli vidjeti malu tradicijsku izložbu te su učenici u narodnim nošnjama našeg kraja odigrali kolo. Učenicima su se pridružili i mnogi posjetitelji kako učenici tako i profesori te su se svi odlično zabavili.

     

Ravnateljica škole Ivanka Pudić provela je zainteresirane goste kroz različite prostorije naše škole, od kabineta i učionica preko radionica i školskog dvorišta do sportske dvorane.