Obilježen Dan zaljubljenih - Valentinovo

Dan zaljubljenih - Valentinovo

Car je zabranio ženidbu i zaruke vojnicima kako bi spriječio njihovu želju za ostankom kod kuće umjesto odlazak u rat. No u to doba živio je i svećenik Valentin. Svećenstvo je moralo poštovati odluku, no Valentin je ipak ostao dosljedan i potajno vjenčavao vojnike koji su se htjeli ženiti. Careva ruka ga je naravno sustigla, strpavši ga u tamnicu. Na dan 14. veljače Valentinu su po carevoj kazni odrubili glavu. Nedugo nakon smrti, narod je Valentina proglasio svecem pa tako danas i mi u modernom vremenu slavimo Valentinovo - Dan zaljubljenih.Tako je i u nasoj skoli na simbolican nacin obiljezen Dan zaljubljenih i to dana 15.2.2016. godine. Tom prigodom clanovi Vijeca ucenika nase skole su prisustvovali radionici koju je pripremila prof. hrvatskog jezika Andrea Lubina.

 

Radionica je nazvana Sat ljubavi, a učenici, podijeljeni u četiri skupine, natjecali su se u različitim zanimljivim aktivnostima, kao što su ljubavni kviz, prepoznavanje poznatih ljubavnih pjesama, recitacije ljubavne poezije i glumačke improvizacije. Upoznali smo se s temom ljubavi i zaljubljivanja na nov i moderan način te se svi zajedno odlično zabavili. Skupina koja se najbolje snašla u svim aktivnostima i na taj način skupila najviše bodova pobijedila je, a nju su činili Kristina Grgić, Petar Mihalj, Filip Ivančić i Josip Ilić. Čestitamo! :)

Učenici su imali veoma pozitivne reakcije na ovu radionicu jer su tako na kreativan i zabavan način razgovarali o ljubavi.