Srednja škola Pere Zečevića Odžak
Filter
 • Bajram šerif mubarek olsun

  Svim učenicima i djelatnicima Srednje škole Pere Zečevića Odžak koji su islamske vjeroispovijesti iskreno i od srca želim sretan Bajram.

  U atmosferi odricanja, ljubavi i tolerancije dočekali smo još jedan Ramazanski bajram. U ovom neizvjesnom vremenu želim vam da ga dočekate u miru i proslavite u zajedništvu s obitelji i prijateljima uz obilje Božjeg blagoslova.

  Bajram šerif mubarek olsun

   

  v.d. ravnatelja:
  Ivanka Pudić, dipl. ing.

 • Svečana podjela svjedodžbi

  Pozivamo Vas na svečanu podjelu svjedodžbi u četvrtak, 06.06.2019. godine u 10 sati u velikoj sportskoj dvorani!

   

 • Praktična nastava u Srednjoj školi Pere Zečevića Odžak

  Učenici poljoprivredne struke, pod vodstvom svojih profesora, i ove su godine uspješno odradili praktičnu nastavu. Praktična nastava se odvija na školskom dobru i u školskom plasteniku. U plasteniku učenici uzgajaju sadnice povrća, ljekovito i ukrasno bilje. Naša škola posjeduje strojeve i alate za obradu tla s kojima rade učenici.

  Sjeme povrtnih kultura i uzgojene sadnice učenici sade u povrtnjak i iste njeguju tijekom vegetacijske godine. U jesen plodove povrtnica učenici spremaju u obliku zimnice.

  Nadamo se da će i u budućnosti učenici rado sudjelovati u praktičnoj nastavi.

   

 • Županijsko natjecanje iz pružanja prve pomoći

  Županijsko natjecanje iz pružanja prve pomoći održano je u četvrtak 23.5.2019. godine u Osnovnoj školi Braće Radića u Domaljevcu,  u organizaciji Crvenog Križa Županije Posavske, uz punu potporu Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa Županije Posavske.

  Natjecanje učenika obavljalo se na trima poligonima s ukupno devet ozlijeđenih osoba, na kojim su šminkeri realistično prikazali različite ozljede, primjerice, prijelome kostiju, krvarenja, opekline i stanje šoka. CK PŽ-a za ovo natjecanje angažirao je 14 sudaca koji su pratili ispravnost i ocjenjivali natjecatelje.

  Pobjedu je ove godine odnijela Srednja strukovna škola Orašje (Tim mladih Tutti Fratelli), dok su učenici naše škole osvojili drugo mjesto.

   

  Ekipa naše škole sudjelovala je u sljedećem sastavu:

  Ema Dubrić, 2. a,

  Amar Rizvanović, 2. a,

  Amra Maglajčetović, 2. a,

  Dženita Puzić, 2. a,

  Ena Karić, 2. a,

  Arnela Maglajčetović, 1. a,

  Manuela Andrijanić, 3. a,

  Emina Salkanović, 3. a.

  Učenicima i njihovom mentoru, profesoru Adnanu Ahmetoviću, čestitamo na postignutim rezultatima.

   

 • Upis učenika za školsku godinu 2019./2020.

  Na temelju Odluke o upisu učenika u prvi razred srednje škole za školsku 2019./2020. godinu broj: 06-38-678/19 od 21.05.2019. godine a u svezi sa Odlukom o elementima i kriterijima izbora kandidata za upis u prvi razred srednjih škola u Županiji Posavskoj za školsku 2019. / 2020. godinu broj: 06-38-679/19 od 21.05.2019. godine koje je donijela ministrica prosvjete, znanosti, kulture i športa Županije Posavske, Srednja škola Pere Zečevića Odžak, raspisuje natječaj za upis učenika u srednju školu za školsku godinu 2019./2020.:  Natječaj za upis 2019./2020. školsku godinu

 • Alpen-Adria Bachelor stipendije

  Austrijski kulturni forum Sarajevo Vam sa zadovoljstvom skreće pažnju na konkurs za "Alpen-Adria Bachelor"-stipendije za maturante i maturantice, koji namjeravaju upisati balchelor-studij na Alpen-Adria-Univerzitetu u Klagenfurtu.

  Prijaviti se mogu kandidati iz jedne od slijedećih zemalja: Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Srbija.

  Stipendija obuhvata mjesečnu novčanu potporu u iznosu od €500,- po studijskoj godini (za period od listopada do srpnja / 10 mjeseci) u trajanju od maksimalno dvije godine, jednokratni paušal za putne troškove između €135,- i €225,-, kao i oslobađanje troškova školarine za maksimalno 7 semestara (ukoliko su ispunjeni svi studijski uslovi).

  Rok za prijavu je 31.05.2019. godine.

  Prijavu je moguće dostaviti elektronskim putem na alpenadria.grants@aau.at.

  U prilogu Vam dostavljamo informativne materijale o stipendiji na njemačkom i engleskom jeziku. Za dodatna pitanja molimo da se obratite:

  Alpen-Adria-Universität Klagenfurt
  International Office
  alpenadria.grants@aau.at

   


  Alpen-Adria Stipendien Bachelor_DE

  Alpen-Adria Scholarships Bachelor_EN
   

   

 • Sponzori kviza 2019

  U ime škole, a posebno u ime učesnika Kviza znanja, zahvaljujemo sponzorima na nesebičnoj podršci.

   

 • Proslava Dana škole

  I ove godine je proslavljen Dan škole, najprije uz kulturno-zabavni program u kino-dvorani Centra za kulturu, a potom i učešćem naših učenika na sportskim natjecanjima.

  Proslava Dana škole otvorena je modnom revijom koju su pripremile učenice dizajnerske struke sa svojom profesoricom Žanom Kovačević.

  Za ugodnu atmosferu zaslužan je školski bend Kemija i njihov mentor, profesor Josip Vincetić. Također je izvedana i učenička predstava, recitacija, govori na temu Dijalogom ka boljem društvu i izložbe učeničkih radova, što je dodatno obogatilo program.

  Vrhunac proslave svakako je tradicionalni Kviz znanja. U kino-dvorani punoj učenika, roditelja i građana, koji su s nestrpljenjem iščekivali natjecatelje, posebno su kucala srca četvero mladih genijalaca. Nakon sjajnih nastupa naših učenika, poredak je sljedeći: 

  1. mjesto: Amra Maglačetović, 2. a

  2. mjesto: Antun Ivanković, 4. a

  3. mjesto: Anis Jupić, 4. a

  4. mjesto: Daniela Čukić, 1. a

  Sljedeći dan  predstavnici škole obišli su i položili cvijeće na grobu Pere Zečevića u Gornjoj Dubici, a održana su i sportska natjecanja.

   

  Županijsko natjecanje iz stolnog tenisa i košarke

  Na županijskom natjecanju iz stolnog tenisa i košarke, održanom dana 08. svibnja 2019. godine u Srednjoj školi Pere Zečevića Odžak u Odžaku sudjelovale su sve srednje škole Županije posavske i ostvarile sljedeće rezultate:

  KOŠARKA

  1. Srednja škola Pere Zečevića Odžak

  2. Školski centar fra Martina Nedića

  3. Srednja strukovna škola Orašje

   

  STOLNI TENIS

  1. Srednja strukovna škola Orašje

  2. Školski centar fra Martina Nedića

  3. Srednja škola Pere Zečevića Odžak 

   

  Učenicima i njihovim profesorima čestitamo na postignutim rezultatima. 

   

 • Dan otvorenih vrata

  Dana 05.06.2018. (utorak) od 12:00 - 14:00 sati Srednja škola Pere Zečevića Odžak organizira Dan otvorenih vrata gdje će učenici, roditelji te svi zainteresirani imati prigodu nazočiti prezentaciji zanimanja za školsku 2018./2019. godinu koju će upriličiti naši profesori i učenici. Pozivamo sve učenike završnih razreda osnovne škole, roditelje i sve zainteresirane da nas posjete i informiraju se o zanimanjima koje planiramo upisati.                           

 • RANG LISTA ZA IZBOR UČENIKA/UČENICE GENERACIJE

  RANG LISTA ZA IZBOR UČENIKA/UČENICE GENERACIJE

  SREDNJE ŠKOLE PERE ZEČEVIĆA ODŽAK

  Komisija za izbor učenika/učenice generacije za školsku 2017./2018. godinu vodeći se Kriterijem o izboru za učenika/učenicu generacije  odabralo je učenika i učenicu generacije a to su:

  Komisija je također zaključila da su sljedeći učenici najbolji učenici svojih zanimanja:

  Komisija za izbor učenika/učenice generacije za školsku 2017./2018. godinu vodeći se Kriterijem o izboru za učenika/učenicu generacije formirala je rang listu: