Srednja škola Pere Zečevića Odžak
Filter
 • Uskršnja čestitka

  Uskrs je blagdan optimizma i pobjede života nad smrću. Uskrs je blagdan koji danas, u vrijeme kada vladaju tjeskoba, strah i neizvjesnost, unosi svjetlo i radost u naše živote, pokazuje da dobro, ljubav i nada i dalje stanuju ovdje. 

  U ovim teškim vremenima najviše nam treba duh Uskrsa da bi nam bio zvijezda vodilja i znak da svjetlo uvijek pobijedi tamu. I ovo će proći, ali ostat će sjećanje na poseban Uskrs koji smo proveli razdvojeni, ali opet nikad bliži i povezaniji.

  Svim učenicima rimokatoličke vjeroispovijesti,  kao i roditeljima, kolegama i djelatnicima Srednje škole Pere Zečevića Odžak želim sretan i blagoslovljen Uskrs. Želim vam da proslavu Kristova uskrsnuća, kao najradosniji dan u godini za sve vjernike, dočekate i provedete sa svojim najbližima, okruženi ljubavlju, srećom i božjim blagoslovom.

   

  v.d. ravnatelja
  Ivanka Pudić, dipl.ing

 • Utjecaj informatičkih sustava na obitelj i odgoj djece

  U četvrtak, 25. 4 . 2019. godine u našoj školi je održan opći roditeljski sastanak na kojemu je bila prezentirana tema Utjecaj informatičkih sustava na obitelj i odgoj djece. Predavači su don Jakov Filipović i dr. sc. Nezir Halilović, koji su željeli uputiti roditelje, ali i njihovu djecu, na utjecaj informatičkih sustava. Nadamo se da su svi naučili nešto novo i da će poslušati savjete koje su im uputili predavači.

  Zahvaljujemo se Jakovu Filipoviću i Neziru Haliloviću na vrlo ugodnom predavanju.

   

 • Osvojeno prvo mjesto na Županijskom natjecanju iz projekta Civitas

  Internet je pokretač novog vida nasilja tema je koju su ove godine odabrali učenici sekcije Civitas i njihovi mentori, prof. Amira Sejdinović Kevra i Adnan Ahmetović. Učenici su se dugo i jako dobro pripremili za natjecanje, što potvrđuje i osvojeno prvo mjesto na Županijskom natjecanju Civitas-Projekt građanin, koje se održalo 26. 4. 2019. godine u Tolisi.

  Učenicima i njihovim mentorima čestitamo što su našu školi, još jednom, predstavili na najbolji mogući način. Puno sreće i uspjeha im želimo i u budućem radu.

   

 • Pripadnici Oružanih snaga BiH u posjeti našoj školi

  Dana 17. 4. 2019. godine našu školu su posjetili pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, koji su učenicima srednje škole održali predavanje o važnosti oružanih snaga.

  Ovim putem im zahvaljujemo na posjeti i nadamo se da će se ovakva predavanja održavati i u budućnosti.

   

 • Regionalno natjecanje u Doboju

  Dana 17.4.2019. godine u Doboju je održano regionalno natjecanje u slovkanju Spelling Bee. 'Pčelica sricanja/Spelling Bee' je projekat koji organizira Ambasada SAD u BiH, u suradnji sa školama iz cijele BiH. Natjecanju je prisustvovalo 28 učenika iz 8 gradova. Učenici koji su predstavljali našu školu su Ena Karić (II.a) i Daniel Anđelić (II.a), koji su se našli među 8 najboljih narjecatelja. Čestitamo učenicima i njihovoj profesorici Nadiji Porobić Šaćirović.

   

 • Nogomet 2019

  Dana 17. 4. 2019. godine, održano je školsko natjecanje u nogometu. Učenici naše škole su bili dobro pripremljeni za natjecanje, a nije nedostajalo ni podrške s tribina. Poredak je sljedeci:

  1. mjesto - 3. a,

  2. mjesto - 4. a,

  3. mjesto - 3. d.

  Natjecateljima i njihovim profesorima čestitamo.

   

 • Sretan Uskrs!

  Svim učenicima i njihovim obiteljima katoličke vjeroispovijesti, kao i profesorima i djelatnicima naše škole te svima vama koji se nađete na našoj stranici, želim od srca sretan i blagoslovljen Uskrs. Neka vam radost uskrsnuća donese iskrenu vjeru, mir, sreću i blagostanje te da nadolazeći blagdan provedete mirno i u krugu obitelji i najbližih.

  Ivanka Pudić, v.d. ravnatelja

   

 • Realizacija projekta „Prevencija korupcije kroz obrazovanje: više znanja, više transparentnosti”

  Projekt „Prevencija korupcije kroz obrazovanje: Više znanja, više transparentnosti“ realizira Centar za razvoj omladinskog aktivizma CROA uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Antikorupcijske mreže organizacija civilnog društva ACCOUNT. Edukacije se realizira s ciljem podrške  provedbe mjera iz Akcijskog plana Strategije za borbu protiv korupcije 2015.–2019. god., koja formulira obveze obrazovnih institucija u oblasti prevencije korupcije.

  U četvrtak, 11.4.2019. godine, na datu temu je održana i izložba učeničkih radova. Naši srednjoškolci su široj javnosti pokazali što je to sve korupcija. Koordinatorice projekta su profesorica Nermina Čeliković i profesorica Amira Sejdinović Kevra.

  Ovakve edukacije bi trebalo sprovoditi u svim sferama obrazovanja jer ćemo se tek tada moći nadati zdravijem i boljem društvu u budućnosti.

   

 • NuM Banja Luka 2019. god.

  NuM program održan je 4. i 5. travnja u Muzeju suvremene umjetnosti Republike Srpske za 182 učesnika iz Sarajeva, Doboja, Foče, Prnjavora, Glamoča, Banja Luke, Broda, Brčko Distrikta, Maglaja, Ilijaša, Kaćuna, Srebrenika, Kalesije, Tuzle, Odžaka, Lukavca, Bugojna, Živinica, Turbi i Gojevića-Fojnice. Program je svečano proglasio otvorenim Charles Blake, v.d. direktor Kancelarije američke ambasade u Banjoj Luci.

  Srednju školu Pere Zečevića  Odžak predstavljali su sljedeći učenici:

  1. Ena Karić

  2. Amar Rizvanović

  3. Amra Maglajčetović

  4. Ema Dubrić

  5. Pejo Bosnić

  6. Lana Hećimović

  7. Dženita Puzić

  8. Arnela Maglajčetović

  Učenici su bili pod vodstvom prof. povijesti, Adnana Ahmetovića.

  Suradnja s ovim muzejom počela je 2018. godine kada su u njegovim izložbenim paviljonima organizirane prve NuM radionice angažirane umjetnosti i laboratorije STEM edukacije, a ove je godine program proširen i na postavljanje muzejskih spavaonica.

  Istraživački i kreativni rad učenika bio je podijeljen u tri sesije. 

  • Prva se odnosila na istraživanje animiranog filma sa animatorom i režiserom Mladenom Đukićem i praktičan rad učenika na stvaranju animacije uz korištenje piksilacije, tehnike animacije živih likova, odnosno glumaca. 

  • Druga sesija organizirana je kao Studio pokreta i plesa, a vodila ju je koreografkinja Željka Đukić, koja je s učenicima istraživala pokret, timsku saradnju, uvažavnje različitosti i radila na pripremi zajedničke plesne koreografije uz korištenje pokreta kao forme socijalnog bunta, društvenog protesta i aktivnog zagovaranja. 

  • Treću sesiju vodila je umjetnica Sandra Dukić. Učenici su u njenoj Laboratoriji reciklaže i instalacije istraživali angažiranu umjetnost, feminizam i rodnu ravnopravnost.

   

 • Dodjela priznanja sa školskih natjecanja

  U našoj školi, 10.4. 2019. godine, upriličena je dodjela priznanja najuspješnijim učenicima sa školskih natjecanja.

  Ovoj svečanosti nazočili su učenici i profesori naše škole. Ravnateljica škole je učenicima i profesorima čestitala na postignutim rezultatima.

  Nakon dodjele priznanja upriličeno je i fotografiranje učenika, a fotografije možete pogledati na slikama.