Srednja škola Pere Zečevića Odžak
Filter
 • Finalisti “Kviz znanja” za 2020.godinu

  1.Manuel Medić I.a

  2.Ena Karić III.a

  3.Ivana Ribičić IV.a

  4.Petar Čukić IV.a

   

  Koordinatori “Kviz znanja” :

  Nadija Porobić

  Katarina Čamber

  Velma Hodžić-Mehić

   

   

 • Vjeronaučna Olimpijada u našoj školi

  U petak, 24. siječnja 2020. u našoj školi održano je školsko natjecanje iz katoličkog vjeronauka pod nazivom Vjeronaučna Olimpijada 2020. Ovo natjecanje organizira se treću godinu u svim srednjim i osnovnim školama na području Bosne i Hercegovine gdje se odvija nastava katoličkog vjeronauka. Organizator je Katehetski ured Vrhbosanske nadbiskupije, odnosno Državno povjerenstvo za Vjeronaučnu Olimpijadu 2020. Tema ovogodišnjeg natjecanja je „Svjedoci radosne vijesti u hrvatskom narodu“. U našoj školi se za natjecanje prijavilo 17 učenika, a četiri prva učenika s najboljim rezultatima stekli su pravo natjecanja i predstavljanja naše škole na županijskom natjecanju koje će se održati 12. ožujka ove godine. Prema osvojenim bodovima,  kako je objavilo, za ovu priliku formirano povjerenstvo u sastavu: Antun Ivešić, prof RKT, prof. Alma Bahić i prof. Adnan Ahmetović, SŠ Pere Zečevića Odžak na županijskom natjecanju predstavljat će:

  1. Ana-Marija Pušeljić  2.a

  2. Juro Ćulap  4.a

  3. Matea Jelušić  1.a

  4. Rahela Jazvić 2.a

   Zahvaljujemo svim učenicima na sudjelovanju, a pobjednicima puno sreće u nastavku natjecanja.

   

 • Dan zaljubljenih

  Za ovogodišnji Dan zaljubljenih AsuBiH i Vijeće učenika Srednje škole Pere Zečevića Odžak su organizirali razne atrakcije za naše učenike, kako bi na što ljepši i inovativniji način obilježili ovaj dan. Pored toga što su profesori i učenici došli prikladno odjeveni u boji ljubavi, mogli su i ovjekovječiti ovaj dan pored ukrašenih mjesta za fotografiranje. Također je organizirana i akcija pisanja pisama, gdje su učenici mogli svojim simpatijama ili prijateljima iskazati ljubav, a  pisma su podijeljena 14.02. namijenjenim osobama. Pritom su članovi ASuBiH- a dijelili i ljubavne citate profesorima i učenicima kako bi bar malo dočarali ovaj dan. Nadalje, oraganizirana je i „Potraga za blagom“, gdje su naši učenici bili u mogućnosti vršiti potragu za malim crvenim srcima koja bi ih dovela do određene nagrade. Pored truda svih učesnika, kao pobjednici su proglašeni učenici iz II.b razreda, koji su uz dosta napora i lukavosti, došli do konačnog rješenja. Ovom prilikom čestitamo učenicima i zahvaljujemo se svima koji su sudjelovali.

  AsuBiH i Vijeće učenika

   

   

 • Dan općine Odžak

  Dana 6. veljače 2020. godine u Srednjoj školi Pere Zečevića Odžak obilježen je Dan općine uz pomoć članova lokalnog tima ASuBiH. Dan koji označava povratak na prostore naše općine obilježen je prigodnom informativnom prezentacijom u predvorju naše škole pomoću koje su učenici mogli prikupiti znanja o općim povijesnim, geografskim i kulturnim podacima o općini Odžak te se podsjetiti znamenitih ličnosti koje odatle potječu.

 • Pjesnička nagrada Musa Ćazim Ćatić za najbolju učeničku pjesmu

  Na Natječaju za najbolju učeničku pjesmu koje organizira Kulturno udruženje “Musa Ćazim Ćatić“ Odžak u kategoriji srednjih škola nagrađene su dvije naše učenice. Prvo mjesto osvojila je Kristina Kojić, učenica 4.b razreda medicinske škole koja već tradicionalno osvaja mjesta na ovom natječaju, dok je treće mjesto pripalo Amri Maglajčetović, učenici 3.a razreda opće gimnazije.
  Svečana  manifestacija  „Ćatićevi  dani  kulture  i  stvaralaštva“  održat  će  se  u  Odžaku  u razdoblju od  12.3. do  6.4. ove  godine te će učenicama biti dodijeljenja zaslužena priznanja i nagrade.  Prvo mjesto:

  Kristina Kojić, 4.b - Odžak „Sjećanja od stakla“

  Ajla Hodžić, 4.a - Tešanj „Kamoli sreće da je bolje“

  Drugo mjesto:

  Emina Mandžukić, Tuzla „Moja si tajna“

  Sarah Kruško 4.a - Tešanj „Četiri sekunde ljubavi“

  Treće mjesto:

  Amra Maglajčetović, 3.a Odžak „Jer kad tebe više nema, nema ni mene“

  Ajla Krdžalić 4.a - Tešanj „Zarobljenik noći“

 • Javna osuda nereda u gradu

  Nastavničko vijeće Srednje škole Pere Zečevića Odžak javno osuđuje vandaliziranje i uništavanje gradske imovine u kojem su sudjelovali učenici naše škole.

  Učenici koji su na bilo koji način sudjelovali u ovim nemilim događajima javno su opomenuti oglasom koji je prošao kroz sve razrede te im je zabranjeno predstavljati školu na bilo koji način, odnosno sudjelovati na sportskim i drugim natjecanjima.

  Budući da je škola primarno odgojna ustanova, shvaćamo da je dio odgovornosti na nama i smatramo moramo opomenuti naše učenike, upozoriti ih na pogreške i podići im svijest o očuvanju vlastite okoline.

  Sa svim učenicima učesnicima nereda i njihovim roditeljima obavljeni su razgovori koji će, nadamo se, uroditi plodom te vjerujemo da se ovakvi događaji neće ponavljati.

 • Učenici naše škole na seminaru organizacije MICC

  Inicijativa mladih za ljudska prava u Bosni i Hercegovini (YIHR BiH) u suradnji s Nacionalnim Demokratskim Institutom (NDI BiH) i Fondacijom InfoHouse, realizirao je projekt “Mobilizing Youth for Reconciliation – Be the Inspiration” (Mobiliziranje mladih za pomirenje – Budi inspiracija). Projekt je posvećen kreiranju većeg nivoa razumijevanja među mladima o različitim narativima konflikta u Bosni i Hercegovini, regionu i izgradnji suradnje između mladih koji dolaze iz različitih etničkih sredina.

  Kroz naznačeni projekt YIHR BiH je realizirao sedam novih sesija Modela Međunarodnog krivičnog suda Zapadni Balkan u suradnji s partnerskim organizacijama Otvorena Komunikacija (Srbija) i Hrvatskom edukacijskom i razvojnom mrežom za evoluciju sporazumijevanja – HERMES (Hrvatska).

  Model Međunarodnog krivičnog suda Zapadni Balkan (MICC WeB) okuplja učenike različitih srednjih škola od kojih je na svakoj sesiji njih 30 bilo raspoređeno u tri simulacijske skupine. Jedna skupina dobila je ulogu tužilaštva, druga skupina je imala zadatak pripremati odbranu, a treću skupinu su činili suci koji su, uz stečeno znanje, presudili simulirani slučaj. Uz navedeno, čitavu  simuliranu parnicu pratio je novinarski tim učenika koji su pod budnim okom kompetentnih trenera učili osnove pisanja novinarskih članaka, snimali film te pri kraju simulacije objavili nekoliko svojih radova vezanih uz tematiku simuliranih procesa.

  Ove godine, profesorica Velma Hodžić-Mehić vodila je učenike naše škole u Poljsku (Krzyzova). Učenici koji su sudjelovali u spomenutim radionicama su:  Amra Maglajčetović i Ema Dubrić, učenice 2. a razreda, te Tomislav Matić, Luka Jurišić i Petar Čukić, učenici 3.a razreda. Putovanje u Poljsku će im dugo ostati u lijepom sjećanju.

   

  Od 2014. godine, MICC WeB je okupio više od 300 učenika i profesora iz više od 60 škola s područja Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske. Većina učenika nakon učešća svjedoči o porastu samopouzdanja te govornih sposobnosti i kritičkog razmišljanja, dok profesori primjenjuju nove metode u radu, zahvaljujući edukaciji MICC WeB-a o ljudskim pravima, kritičkoj pedagogiji, debati i građanskom obrazovanju. 

   

 • Školsko natjecanje iz katoličkog vjeronauka

  Dana, 28. 1. 2019. godine održano je školsko natjecanje iz katoličkog vjeronauka. Među brojnim natjecateljima, posebno su se istaknuli sljedeći učenici:

  1. mjesto: Ana-Marija Pušeljić, 1.a

  2. mjesto: Antonela Ivanković, 4.a

  3. mjesto: Pejo Bosnić, 4.a

  4. mjesto: Katarina Paradžik, 4.a

   

  Vrijednim učenicima, kao i njihovom profesoru, Antunu Ivešiću, čestitamo na postignutim rezulatatima.

   

 • Dan sigurnijeg interneta 2019: Zajedno za bolji Internet

  Na inicijativu Europske komisije već niz godina u svijetu se obilježava Dan sigurnijeg Interneta (Safer Internet Day – SID). Cilj ove akcije je promicanje sigurnije i odgovornije uporabe Interneta, mrežnih tehnologija i mobilnih telefona, kao i borba protiv protuzakonitih i štetnih sadržaja i ponašanja na Internetu.

  Tom prigodom brojni akteri iz oblasti obrazovanja, zaštite djece, medijske politike i telekomunikacijskog sektora promoviraju sigurno i odgovorno korištenje Interneta i informacijskih i komunikacijskih tehnologija. Dan sigurnijeg Interneta 2019. u svijetu obilježen je 5. veljače pod sloganom „Zajedno za bolji Internet“.

  Ovaj događaj se u Bosni i Hercegovini obilježava od 2011. godine na inicijativu Međunarodnog foruma solidarnosti i uz podršku Komiteta za obilježavanje Dana sigurnijeg interneta BiH.

  Tom prigodom organizirano je online natjecanje za učenike osnovnih i srednjih škola, a tema je bila vezana za sigurnost na Internetu. Učenik naše škole, Antonio Barukčić, posebno se istaknuo među brojnom konkurencijom  te osvojio vrijednu nagradu.

  Antonio, od srca ti čestitamo i želimo da svoju nagradu iskoristiš na najbolji način.

  Grafički prikaz gradova uključenih u natjecanje

   

 • TREND JE BITI FREND

  #danruzicastihmajica

  Svjesni činjenice da je nasilje, bilo kojeg oblika, prisutno svakodnevno u svim okruženjima, odlučili smo reagirati i pomoći zajednici u razumijevanju i prihvaćanju različitosti koje nas okružuju.

  Djeca su naše blago, a ujedno i najvitalniji dio društva, stoga ovim programom podižemo svijest o problemu vršnjačkog nasilja, velikom problemu među djecom i mladima, s mogućim teškim posljedicama u kratkoročnoj i dugoročnoj perspektivi razvoja djece.

  Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, program je prevencije vršnjačkog nasilja, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači.

  U našoj školi učenici ovaj dan obilježavaju plakatima koje kreiraju samostalno. Kao i svake godine od plakata koji su predani biraju se oni najbolji. Ove godine najbolji su bili II f  i IV b razredni odjeli.