Srednja škola Pere Zečevića Odžak
Filter
 • Finalisti “Kviz znanja” za 2020.godinu

  1.Manuel Medić I.a

  2.Ena Karić III.a

  3.Ivana Ribičić IV.a

  4.Petar Čukić IV.a

   

  Koordinatori “Kviz znanja” :

  Nadija Porobić

  Katarina Čamber

  Velma Hodžić-Mehić

   

   

 • Vjeronaučna Olimpijada u našoj školi

  U petak, 24. siječnja 2020. u našoj školi održano je školsko natjecanje iz katoličkog vjeronauka pod nazivom Vjeronaučna Olimpijada 2020. Ovo natjecanje organizira se treću godinu u svim srednjim i osnovnim školama na području Bosne i Hercegovine gdje se odvija nastava katoličkog vjeronauka. Organizator je Katehetski ured Vrhbosanske nadbiskupije, odnosno Državno povjerenstvo za Vjeronaučnu Olimpijadu 2020. Tema ovogodišnjeg natjecanja je „Svjedoci radosne vijesti u hrvatskom narodu“. U našoj školi se za natjecanje prijavilo 17 učenika, a četiri prva učenika s najboljim rezultatima stekli su pravo natjecanja i predstavljanja naše škole na županijskom natjecanju koje će se održati 12. ožujka ove godine. Prema osvojenim bodovima,  kako je objavilo, za ovu priliku formirano povjerenstvo u sastavu: Antun Ivešić, prof RKT, prof. Alma Bahić i prof. Adnan Ahmetović, SŠ Pere Zečevića Odžak na županijskom natjecanju predstavljat će:

  1. Ana-Marija Pušeljić  2.a

  2. Juro Ćulap  4.a

  3. Matea Jelušić  1.a

  4. Rahela Jazvić 2.a

   Zahvaljujemo svim učenicima na sudjelovanju, a pobjednicima puno sreće u nastavku natjecanja.

   

 • Dan zaljubljenih

  Za ovogodišnji Dan zaljubljenih AsuBiH i Vijeće učenika Srednje škole Pere Zečevića Odžak su organizirali razne atrakcije za naše učenike, kako bi na što ljepši i inovativniji način obilježili ovaj dan. Pored toga što su profesori i učenici došli prikladno odjeveni u boji ljubavi, mogli su i ovjekovječiti ovaj dan pored ukrašenih mjesta za fotografiranje. Također je organizirana i akcija pisanja pisama, gdje su učenici mogli svojim simpatijama ili prijateljima iskazati ljubav, a  pisma su podijeljena 14.02. namijenjenim osobama. Pritom su članovi ASuBiH- a dijelili i ljubavne citate profesorima i učenicima kako bi bar malo dočarali ovaj dan. Nadalje, oraganizirana je i „Potraga za blagom“, gdje su naši učenici bili u mogućnosti vršiti potragu za malim crvenim srcima koja bi ih dovela do određene nagrade. Pored truda svih učesnika, kao pobjednici su proglašeni učenici iz II.b razreda, koji su uz dosta napora i lukavosti, došli do konačnog rješenja. Ovom prilikom čestitamo učenicima i zahvaljujemo se svima koji su sudjelovali.

  AsuBiH i Vijeće učenika

   

   

 • Dan općine Odžak

  Dana 6. veljače 2020. godine u Srednjoj školi Pere Zečevića Odžak obilježen je Dan općine uz pomoć članova lokalnog tima ASuBiH. Dan koji označava povratak na prostore naše općine obilježen je prigodnom informativnom prezentacijom u predvorju naše škole pomoću koje su učenici mogli prikupiti znanja o općim povijesnim, geografskim i kulturnim podacima o općini Odžak te se podsjetiti znamenitih ličnosti koje odatle potječu.

 • Pjesnička nagrada Musa Ćazim Ćatić za najbolju učeničku pjesmu

  Na Natječaju za najbolju učeničku pjesmu koje organizira Kulturno udruženje “Musa Ćazim Ćatić“ Odžak u kategoriji srednjih škola nagrađene su dvije naše učenice. Prvo mjesto osvojila je Kristina Kojić, učenica 4.b razreda medicinske škole koja već tradicionalno osvaja mjesta na ovom natječaju, dok je treće mjesto pripalo Amri Maglajčetović, učenici 3.a razreda opće gimnazije.
  Svečana  manifestacija  „Ćatićevi  dani  kulture  i  stvaralaštva“  održat  će  se  u  Odžaku  u razdoblju od  12.3. do  6.4. ove  godine te će učenicama biti dodijeljenja zaslužena priznanja i nagrade.  Prvo mjesto:

  Kristina Kojić, 4.b - Odžak „Sjećanja od stakla“

  Ajla Hodžić, 4.a - Tešanj „Kamoli sreće da je bolje“

  Drugo mjesto:

  Emina Mandžukić, Tuzla „Moja si tajna“

  Sarah Kruško 4.a - Tešanj „Četiri sekunde ljubavi“

  Treće mjesto:

  Amra Maglajčetović, 3.a Odžak „Jer kad tebe više nema, nema ni mene“

  Ajla Krdžalić 4.a - Tešanj „Zarobljenik noći“

 • Javna osuda nereda u gradu

  Nastavničko vijeće Srednje škole Pere Zečevića Odžak javno osuđuje vandaliziranje i uništavanje gradske imovine u kojem su sudjelovali učenici naše škole.

  Učenici koji su na bilo koji način sudjelovali u ovim nemilim događajima javno su opomenuti oglasom koji je prošao kroz sve razrede te im je zabranjeno predstavljati školu na bilo koji način, odnosno sudjelovati na sportskim i drugim natjecanjima.

  Budući da je škola primarno odgojna ustanova, shvaćamo da je dio odgovornosti na nama i smatramo moramo opomenuti naše učenike, upozoriti ih na pogreške i podići im svijest o očuvanju vlastite okoline.

  Sa svim učenicima učesnicima nereda i njihovim roditeljima obavljeni su razgovori koji će, nadamo se, uroditi plodom te vjerujemo da se ovakvi događaji neće ponavljati.