Srednja škola Pere Zečevića Odžak

19 GODINA NAŠEG KVIZA ZNANJA

Prošlo je već devetnaest godina kako je u našoj školi otpočeo Kviz znanja, 10.02.2003. održan je prvi po ugledu na popularni „Milijunaš“. Svake godine naši učenici sudjeluju u prvom krugu testiranja, a samo oni najbolji imaju čast sudjelovati u finalnom natjecanju. 

Budući da je već ovoliko godina iza nas odlučili smo se prisjetiti svih dosadašnjih natjecatelja i pobjednika Kviza znanja.

 

Nakon pregleda svih natjecatelja i pobjednika, ovdje Vam ostavljamo link kako biste pogledali ovogodišnji Kviz znanja, koji je prvi put i sniman. Natjecatelji su: Ana-Marija Pušeljić, Matej Pačak, Daniela Čukić i Teo Grgić.

https://www.youtube.com/watch?v=ghjyHk_i_zw

Code Challenge Hackathon by SUMIT

Dana 06.05.2022 godine održano je Federalno natjecanje škola koje rade po hrvatskom planu i programu u Mostaru pod nazivom Code Challenge Hackathon by SUMIT na kojem je online sudjelovala i naša škola.

Mentor, profesor Robert Bošnjaković odabrao je sljedeće učenike: Muharema Gušića, Ivana Šiljića i Antu Kožarevića, učenike 4.b razreda, koji su predstavljali našu školu. Imali su zadatak izraditi projekt koji će dati programska rješenja na temu zdravstva, edukacije ili ekologije. Oni su odabrali ekologiju, tj. izradili su programsko rješenje koje će podići ekološku svijest društva u kojem se nalazimo. Naziv projekta je Organizacija čišćenja okoliša, a projekt je bio realiziran kroz web stranicu. S navedenim projektom imali su za cilj smanjiti količinu smeća i otpada u našoj okolini pomoću platforme na kojoj će korisnici skole.sum.ba usluge moći dobrovoljno volontirati kako bi očistili otpad na nekom određenom mjestu. Također, na stranicu se mogu prijaviti i učenici i na taj način pridružiti se postojećim događajima kako bi pomogli pri čišćenju nekog mjesta. Učenici su napravili i karticu gdje korisnici mogu praviti nove događaje s potrebnim informacijama, a platforma također ima prikaz točne lokacije nekog događaja uz pomoć ugrađene mape.

Dan otvorenih vrata

U sklopu profesionalne orijentacije jučer je u našoj školi održan Dan otvorenih vrata na kojem su učenici devetih razreda Osnovne škole Vladimira Nazora imali priliku upoznati se s programom i radom naše škole. Naši profesori pripremili su im korisne prezentacije i informacije o programu rada gimnazije, ekonomskog tehničara, tekstilnog tehničara i bravara.

Dan neovisnosti BIH

Dan neovisnosti Bosne i Hercegovine obilježava se 1.3., a obilježen je i ove godine u našoj školi prigodnim pjesma i plakatima o Bosni i Hercegovini zahvaljujući profesorici Nermini Čeliković.

 

Dan planeta Zemlje

Dan planeta Zemlje obilježava se 22.04. u više od 150 zemalja širom svijeta. Namjera obilježavanja je da ljude širom svijeta podsjeti u kakvom je stanju priroda planete na kojoj žive, kao i da se stanovništvu ukaže na probleme zagađenja naseljenih mjesta i na to kako poboljšati kvalitetu životne sredine. U sklopu obilježavanja Dana planeta Zemlje u Odžaku naši su učenici, učenici poljoprivredne struke, pod vodstvom profesora Mate Grgića i Josipa Majića sudjelovali u sadnji cvijeća i drveća.