Srednja škola Pere Zečevića Odžak

Pero Zečević

  Pero Zečević rođen je 1. veljače 1959. godine u Gornjoj Dubici. Osnovnu školu završio je  u Gornjoj i Donjoj Dubici, a klasičnu gimnaziju u Bolu, na otoku Braču. Diplomirao je na Poljoprivrednom fakultetu Sveučilišta u Osijeku 1985. godine. Nakon toga počeo je raditi kao profesor u Srednjoškolskom centru u Odžaku, predavajući stručne predmete u srednjoj poljoprivrednoj školi. Na tim poslovima, kao vrlo stručan i omiljen predavač, radio je do ukidanja poljoprivredne struke 31. kolovoza 1989. godine.

Potom se aktivno počinje baviti društvenim i političkim radom te na prvim demokratskim višestranačkim izborima biva izabran u Skupštinu općine Odžak. Tijekom ratnih godina i dalje se bavi političkim radom i organizacijom obrane općine Odžak te tijesno surađuje sa 102. brigadom HVO-a i izbjeglim narodom s prostora Bosanske Posavine. Nakon završetka rata u BiH, radio je neumorno na poslovima povratka i obnove prostora općine Odžak, a zatim preuzima rukovođenje Općinskim vijećem Odžak i na toj poziciji ga zatiče smrt 7. prosinca 1997. godine.

Na inicijativu bivših kolega iz Srednjoškolskog centra, Općinsko vijeće Odžak je donijelo odluku da se u trajni spomen i znak zahvalnosti ova srednjoškolska ustanova nazove imenom Pere Zečevića.

Filter
 • Kurban Bajram

  Svim učenicima i djelatnicima islamske vjeroispovijesti najiskrenije čestitam Bajram.

  Želim vam da i ovaj Kurban Bajram proslavite u duhu tradicije i običaja s obitelji i prijateljima. Neka bajramski dani donesu mir, sreću i blagostanje.

  Bajram šerif mubarek olsun


  v.d. ravnatelja:
  Ivanka Pudić, dipl. ing.

   

 • Čestitka za Bajram

  Svim učenicima i djelatnicima islamske vjeroispovijesti Srednje škole Pere Zečevića Odžak iskreno i od srca želim sretan Bajram.

  U atmosferi ljubavi, odricanja i tolerancije dočekali smo još jedan Bajram. Provedite ga u miru i zajedništvu obitelji i prijatelja uz obilje božjeg blagoslova.

  Bajram Šerif Mubarek Olsun

 • Svečana podjela svjedodžbi maturantima

  Dana 10.06.2016. godine je u športskoj dvorani Srednje škole Pere Zečevića u Odžaku održana svečana podjela završnih svjedodžbi maturantima. Ovogodišnja generacija maturanata broji 159 učenika i učenica, odnosno šest razrednih odjela različitih struka i zanimanja (opća gimnazija, medicinski tehničar, poslovno-pravni tehničar, automehaničar i bravar, poljoprivredni tehničar te trgovac/prodavač).