Srednja škola Pere Zečevića Odžak

Pero Zečević

  Pero Zečević rođen je 1. veljače 1959. godine u Gornjoj Dubici. Osnovnu školu završio je  u Gornjoj i Donjoj Dubici, a klasičnu gimnaziju u Bolu, na otoku Braču. Diplomirao je na Poljoprivrednom fakultetu Sveučilišta u Osijeku 1985. godine. Nakon toga počeo je raditi kao profesor u Srednjoškolskom centru u Odžaku, predavajući stručne predmete u srednjoj poljoprivrednoj školi. Na tim poslovima, kao vrlo stručan i omiljen predavač, radio je do ukidanja poljoprivredne struke 31. kolovoza 1989. godine.

Potom se aktivno počinje baviti društvenim i političkim radom te na prvim demokratskim višestranačkim izborima biva izabran u Skupštinu općine Odžak. Tijekom ratnih godina i dalje se bavi političkim radom i organizacijom obrane općine Odžak te tijesno surađuje sa 102. brigadom HVO-a i izbjeglim narodom s prostora Bosanske Posavine. Nakon završetka rata u BiH, radio je neumorno na poslovima povratka i obnove prostora općine Odžak, a zatim preuzima rukovođenje Općinskim vijećem Odžak i na toj poziciji ga zatiče smrt 7. prosinca 1997. godine.

Na inicijativu bivših kolega iz Srednjoškolskog centra, Općinsko vijeće Odžak je donijelo odluku da se u trajni spomen i znak zahvalnosti ova srednjoškolska ustanova nazove imenom Pere Zečevića.

Filter
 • Finalisti “Kviz znanja” za 2020.godinu

  1.Manuel Medić I.a

  2.Ena Karić III.a

  3.Ivana Ribičić IV.a

  4.Petar Čukić IV.a

   

  Koordinatori “Kviz znanja” :

  Nadija Porobić

  Katarina Čamber

  Velma Hodžić-Mehić

   

   

 • Vjeronaučna Olimpijada u našoj školi

  U petak, 24. siječnja 2020. u našoj školi održano je školsko natjecanje iz katoličkog vjeronauka pod nazivom Vjeronaučna Olimpijada 2020. Ovo natjecanje organizira se treću godinu u svim srednjim i osnovnim školama na području Bosne i Hercegovine gdje se odvija nastava katoličkog vjeronauka. Organizator je Katehetski ured Vrhbosanske nadbiskupije, odnosno Državno povjerenstvo za Vjeronaučnu Olimpijadu 2020. Tema ovogodišnjeg natjecanja je „Svjedoci radosne vijesti u hrvatskom narodu“. U našoj školi se za natjecanje prijavilo 17 učenika, a četiri prva učenika s najboljim rezultatima stekli su pravo natjecanja i predstavljanja naše škole na županijskom natjecanju koje će se održati 12. ožujka ove godine. Prema osvojenim bodovima,  kako je objavilo, za ovu priliku formirano povjerenstvo u sastavu: Antun Ivešić, prof RKT, prof. Alma Bahić i prof. Adnan Ahmetović, SŠ Pere Zečevića Odžak na županijskom natjecanju predstavljat će:

  1. Ana-Marija Pušeljić  2.a

  2. Juro Ćulap  4.a

  3. Matea Jelušić  1.a

  4. Rahela Jazvić 2.a

   Zahvaljujemo svim učenicima na sudjelovanju, a pobjednicima puno sreće u nastavku natjecanja.

   

 • Dan zaljubljenih

  Za ovogodišnji Dan zaljubljenih AsuBiH i Vijeće učenika Srednje škole Pere Zečevića Odžak su organizirali razne atrakcije za naše učenike, kako bi na što ljepši i inovativniji način obilježili ovaj dan. Pored toga što su profesori i učenici došli prikladno odjeveni u boji ljubavi, mogli su i ovjekovječiti ovaj dan pored ukrašenih mjesta za fotografiranje. Također je organizirana i akcija pisanja pisama, gdje su učenici mogli svojim simpatijama ili prijateljima iskazati ljubav, a  pisma su podijeljena 14.02. namijenjenim osobama. Pritom su članovi ASuBiH- a dijelili i ljubavne citate profesorima i učenicima kako bi bar malo dočarali ovaj dan. Nadalje, oraganizirana je i „Potraga za blagom“, gdje su naši učenici bili u mogućnosti vršiti potragu za malim crvenim srcima koja bi ih dovela do određene nagrade. Pored truda svih učesnika, kao pobjednici su proglašeni učenici iz II.b razreda, koji su uz dosta napora i lukavosti, došli do konačnog rješenja. Ovom prilikom čestitamo učenicima i zahvaljujemo se svima koji su sudjelovali.

  AsuBiH i Vijeće učenika

   

   

 • Dan općine Odžak

  Dana 6. veljače 2020. godine u Srednjoj školi Pere Zečevića Odžak obilježen je Dan općine uz pomoć članova lokalnog tima ASuBiH. Dan koji označava povratak na prostore naše općine obilježen je prigodnom informativnom prezentacijom u predvorju naše škole pomoću koje su učenici mogli prikupiti znanja o općim povijesnim, geografskim i kulturnim podacima o općini Odžak te se podsjetiti znamenitih ličnosti koje odatle potječu.

 • Pjesnička nagrada Musa Ćazim Ćatić za najbolju učeničku pjesmu

  Na Natječaju za najbolju učeničku pjesmu koje organizira Kulturno udruženje “Musa Ćazim Ćatić“ Odžak u kategoriji srednjih škola nagrađene su dvije naše učenice. Prvo mjesto osvojila je Kristina Kojić, učenica 4.b razreda medicinske škole koja već tradicionalno osvaja mjesta na ovom natječaju, dok je treće mjesto pripalo Amri Maglajčetović, učenici 3.a razreda opće gimnazije.
  Svečana  manifestacija  „Ćatićevi  dani  kulture  i  stvaralaštva“  održat  će  se  u  Odžaku  u razdoblju od  12.3. do  6.4. ove  godine te će učenicama biti dodijeljenja zaslužena priznanja i nagrade.  Prvo mjesto:

  Kristina Kojić, 4.b - Odžak „Sjećanja od stakla“

  Ajla Hodžić, 4.a - Tešanj „Kamoli sreće da je bolje“

  Drugo mjesto:

  Emina Mandžukić, Tuzla „Moja si tajna“

  Sarah Kruško 4.a - Tešanj „Četiri sekunde ljubavi“

  Treće mjesto:

  Amra Maglajčetović, 3.a Odžak „Jer kad tebe više nema, nema ni mene“

  Ajla Krdžalić 4.a - Tešanj „Zarobljenik noći“

 • Javna osuda nereda u gradu

  Nastavničko vijeće Srednje škole Pere Zečevića Odžak javno osuđuje vandaliziranje i uništavanje gradske imovine u kojem su sudjelovali učenici naše škole.

  Učenici koji su na bilo koji način sudjelovali u ovim nemilim događajima javno su opomenuti oglasom koji je prošao kroz sve razrede te im je zabranjeno predstavljati školu na bilo koji način, odnosno sudjelovati na sportskim i drugim natjecanjima.

  Budući da je škola primarno odgojna ustanova, shvaćamo da je dio odgovornosti na nama i smatramo moramo opomenuti naše učenike, upozoriti ih na pogreške i podići im svijest o očuvanju vlastite okoline.

  Sa svim učenicima učesnicima nereda i njihovim roditeljima obavljeni su razgovori koji će, nadamo se, uroditi plodom te vjerujemo da se ovakvi događaji neće ponavljati.

 • Učenici naše škole na seminaru organizacije MICC

  Inicijativa mladih za ljudska prava u Bosni i Hercegovini (YIHR BiH) u suradnji s Nacionalnim Demokratskim Institutom (NDI BiH) i Fondacijom InfoHouse, realizirao je projekt “Mobilizing Youth for Reconciliation – Be the Inspiration” (Mobiliziranje mladih za pomirenje – Budi inspiracija). Projekt je posvećen kreiranju većeg nivoa razumijevanja među mladima o različitim narativima konflikta u Bosni i Hercegovini, regionu i izgradnji suradnje između mladih koji dolaze iz različitih etničkih sredina.

  Kroz naznačeni projekt YIHR BiH je realizirao sedam novih sesija Modela Međunarodnog krivičnog suda Zapadni Balkan u suradnji s partnerskim organizacijama Otvorena Komunikacija (Srbija) i Hrvatskom edukacijskom i razvojnom mrežom za evoluciju sporazumijevanja – HERMES (Hrvatska).

  Model Međunarodnog krivičnog suda Zapadni Balkan (MICC WeB) okuplja učenike različitih srednjih škola od kojih je na svakoj sesiji njih 30 bilo raspoređeno u tri simulacijske skupine. Jedna skupina dobila je ulogu tužilaštva, druga skupina je imala zadatak pripremati odbranu, a treću skupinu su činili suci koji su, uz stečeno znanje, presudili simulirani slučaj. Uz navedeno, čitavu  simuliranu parnicu pratio je novinarski tim učenika koji su pod budnim okom kompetentnih trenera učili osnove pisanja novinarskih članaka, snimali film te pri kraju simulacije objavili nekoliko svojih radova vezanih uz tematiku simuliranih procesa.

  Ove godine, profesorica Velma Hodžić-Mehić vodila je učenike naše škole u Poljsku (Krzyzova). Učenici koji su sudjelovali u spomenutim radionicama su:  Amra Maglajčetović i Ema Dubrić, učenice 2. a razreda, te Tomislav Matić, Luka Jurišić i Petar Čukić, učenici 3.a razreda. Putovanje u Poljsku će im dugo ostati u lijepom sjećanju.

   

  Od 2014. godine, MICC WeB je okupio više od 300 učenika i profesora iz više od 60 škola s područja Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske. Većina učenika nakon učešća svjedoči o porastu samopouzdanja te govornih sposobnosti i kritičkog razmišljanja, dok profesori primjenjuju nove metode u radu, zahvaljujući edukaciji MICC WeB-a o ljudskim pravima, kritičkoj pedagogiji, debati i građanskom obrazovanju. 

   

 • Školsko natjecanje iz katoličkog vjeronauka

  Dana, 28. 1. 2019. godine održano je školsko natjecanje iz katoličkog vjeronauka. Među brojnim natjecateljima, posebno su se istaknuli sljedeći učenici:

  1. mjesto: Ana-Marija Pušeljić, 1.a

  2. mjesto: Antonela Ivanković, 4.a

  3. mjesto: Pejo Bosnić, 4.a

  4. mjesto: Katarina Paradžik, 4.a

   

  Vrijednim učenicima, kao i njihovom profesoru, Antunu Ivešiću, čestitamo na postignutim rezulatatima.

   

 • Dan sigurnijeg interneta 2019: Zajedno za bolji Internet

  Na inicijativu Europske komisije već niz godina u svijetu se obilježava Dan sigurnijeg Interneta (Safer Internet Day – SID). Cilj ove akcije je promicanje sigurnije i odgovornije uporabe Interneta, mrežnih tehnologija i mobilnih telefona, kao i borba protiv protuzakonitih i štetnih sadržaja i ponašanja na Internetu.

  Tom prigodom brojni akteri iz oblasti obrazovanja, zaštite djece, medijske politike i telekomunikacijskog sektora promoviraju sigurno i odgovorno korištenje Interneta i informacijskih i komunikacijskih tehnologija. Dan sigurnijeg Interneta 2019. u svijetu obilježen je 5. veljače pod sloganom „Zajedno za bolji Internet“.

  Ovaj događaj se u Bosni i Hercegovini obilježava od 2011. godine na inicijativu Međunarodnog foruma solidarnosti i uz podršku Komiteta za obilježavanje Dana sigurnijeg interneta BiH.

  Tom prigodom organizirano je online natjecanje za učenike osnovnih i srednjih škola, a tema je bila vezana za sigurnost na Internetu. Učenik naše škole, Antonio Barukčić, posebno se istaknuo među brojnom konkurencijom  te osvojio vrijednu nagradu.

  Antonio, od srca ti čestitamo i želimo da svoju nagradu iskoristiš na najbolji način.

  Grafički prikaz gradova uključenih u natjecanje

   

 • TREND JE BITI FREND

  #danruzicastihmajica

  Svjesni činjenice da je nasilje, bilo kojeg oblika, prisutno svakodnevno u svim okruženjima, odlučili smo reagirati i pomoći zajednici u razumijevanju i prihvaćanju različitosti koje nas okružuju.

  Djeca su naše blago, a ujedno i najvitalniji dio društva, stoga ovim programom podižemo svijest o problemu vršnjačkog nasilja, velikom problemu među djecom i mladima, s mogućim teškim posljedicama u kratkoročnoj i dugoročnoj perspektivi razvoja djece.

  Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, program je prevencije vršnjačkog nasilja, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači.

  U našoj školi učenici ovaj dan obilježavaju plakatima koje kreiraju samostalno. Kao i svake godine od plakata koji su predani biraju se oni najbolji. Ove godine najbolji su bili II f  i IV b razredni odjeli.

 • AKCIJA „JEDNO DIJETE, JEDAN SLATKIŠ“

  Vijeće učenika naše škole, sada već tradicionalno , radi na akciji „Jedno dijete, jedan slatkiš“ gdje svi  učenici i djelatnici naše škole prikupljaju slatkiše, igračke, hranu i higijenske potrepštine od kojih naprave nekolicinu paketa, ove godine 16, kojima su  odabranim obiteljima uljepšati ove blagdanske dane. Ovom prilikom Vijeće učenika sa profesoricama Dženanom Al- Saleh i Svjetlanom Kesedžić želi se  zahvaliti svim učenicima i djelatnicima naše škole na odličnom odazivu prilikom prikupljanja već navedenih proizvoda! Pakete su podijeli predsjednik Vijeća učenika Pejo Bosnić i učenik iz Vijeća učenika Jurica Janjiš u suradnji sa učenicima i djelatnicima škole.

 • ZAHVALA

  ZAHVALA

  gospodinu Marku Petriću

  na donaciji auta za potrebe automehaničarske struke

   Ovim putem zahvaljujemo gospodinu Marku Petriću iz Pruda na nesebičnoj donaciji našoj školi. Naime, učenicima naše škole, budućim automehaničarima, darovao je automobil za potrebe praktične nastave. Ta donacija omogućit će učenicima kvalitetnije i bolje izvođenje prakse te će im se pružiti mogućnost lakšeg usavršavanja i učenja. Mnogima će učenicima ovaj automobil olakšati polaganje završnog ispita.

  Ujedno zahvaljujemo i gospodinu Mati Jurišiću na prijevozu auta do srednjoškolske radionice za praktičnu nastavu.

   
  Zahvalni učenici i profesori Srednje škole Pere Zečevića

   

 • STOP VRŠNJAČKOM NASILJU

  Međunarodni dan prevencije vršnjačkog nasilja

  Jučer je u našoj školi obilježen Međunarodni dan prevencije vršnjačkog nasilja, poznatiji kao Dan ružičastih majica ili Pink Shirt Day. Dan ružičastih majica obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači. Ideja je nastala u znak protesta zbog incidenta nasilja koji se dogodio u jednoj školi u Kanadi kada je žrtva nasilja bio učenik koji je prvi dan u školu došao u ružičastoj majici, kao znak potpore svojoj majci oboljeloj od karcinoma dojke.

  Zbog neznanja, vršnjaci su ga ismijavali i fizički i psihički zlostavljali. Sutradan, dječaci i djevojčice iste škole, obukli su ružičaste majice u znak solidarnosti prema zlostavljanom dječaku. Od tada, ružičasta majica postala je simbol borbe protiv vršnjačkog nasilja.

  U našoj školi Dan ružičastih majica obilježen je nizom aktivnosti. Predstavnici Vijeća učenika nosili su ružičaste majice na koje su dodali simbol nasilja u obliku ruke na kojoj je bila ispisana poruka Stop vršnjačkom nasilju. U holu škole bili su postavljeni i prigodni plakati koji učenike upozoravaju i usmjeravaju na oblike vršnjačkog nasilja. Također, bili su postavljeni i laptop i projektor te su se učenicima puštali poučni video uradci i pjesme.

  Pedagoginja Svjetlana Kesedžić izradila je i letke o vršnjačkom nasilju koji su se dijelili učenicima i profesorima naše škole kako bi se još više potaknulo učenike na međusobno uvažavanje i poštivanje.

  Ostali učenici naše škole došli su u školu u ružičastim majicama ili s nekim drugim detaljem ružičaste boje kako bi izrazili podršku zlostavljanoj djeci.

   

                                                                                                              Vijeće učenika 

   

   

 • Pohvala

 • Školsko natjecanje u malom nogometu

  20. veljače 2015. održano je školsko natjecanje u malom nogometu koje je organiziralo Vijeće učenika naše škole. Prijavile su se 22 ekipe od ukupno 26 razreda što je jako pozitivno u ovom natjecanju jer je prošlih godina bio slabiji odaziv. S jakom voljom i velikom željom naši su se momci borili za prvo mjesto.

 • Istraživanje uzroka školskog apsentizma u Srednjoj školi Pere Zečevića u Odžaku

  Školski apsentizam, odnosno izostajanje s nastave kod učenika srednjih škola učestala je pojava u srednjoškolskoj svakodnevici.

   

 • Školsko natjecanje iz njemačkog jezika

  U ponedjeljak 9.2.2015. godine održano je školsko natjecanje iz njemačkog jezika koje su organizirale profesorice Afrodita Jeličić i Dženana Al-Saleh. Na natjecanju je sudjelovalo 30-ak učenika naše škole te su bili podijeljeni u tri razine.

  Najbolji su bili:

   RAZINA A2

  1.      EDINA DUBRIĆ, 3.a

  2.      ANĐELA TOPOLOVAC, 1.a

  3.      DINA HAMZIĆ, 2.a

  RAZINA B2

  1.      DŽENANA AHMETOVIĆ, 3.a

  2.      JOSIP BIČVIĆ. 4.a

  3.      MARCELA PETRIĆ, 2.a

  RAZINA C1

  1.      PETAR BARUKČIĆ, 3.a

  2.      ADRIAN BIKIĆ, 3.d

  3.      DINO ZULFIĆ, 2.c

 • Blagdansko darivanje

  Povodom božićnih i novogodišnjih blagdana Vijeće učenika naše škole organiziralo je humanitarnu akciju  kojoj je bio cilj da uljepša blagdane dvjema ugroženim obiteljima iz naše općine.  Učenici su prikupljali osnovne životne namirnice i higijenske potrepštine te su od istih napravljena dva velika paketa koja su potom bila uručena obiteljima. 

 • Valentinovo

  Vijeće učenika 

  Srednje škole Pere Zečevića Odžak

  Školska 2013/2014.

   VALENTINOVO

   (14.02.2014.)

 • Natjecanje iz njemačkog jezika

  Već niz godina u našoj se školi održava natjecanje iz njemačkog jezika koje veoma popularno među učenicima. 17. veljače 2014. godine održano je Školsko natjecanje iz njemačkog jezika, na kojem je sudjelovalo tridesetak učenika koji su se istaknuli na redovnoj i dodatnoj nastavi.

 • Kviz znanja 2

  Krajem siječnja održan je drugi krug testiranja za Kviz znanja. Dvadesetak najboljih učenika iz cijele škole sudjelovalo je u tom krugu i ponovno provjerilo svoje znanje iz različitih oblasti.

 • 1.b

  1.b medicinske-

  Za bolje dane kažemo ima vremena,

  kada se riješimo matematike

   i njenih loših ocjena.

 • valentinovo

  -Dan zaljubljenih-

   

  Postoji jedan zaljubljeni dan,

  lijep i radostan kao neki bajni san.

  Lijepo je sniti,

  i zaljubljen biti,

  lijepo je voljeti,

  a još ljepše voljen biti.

  Nasmijan je lijepo biti,

  a još ljepše nekome sreću izmamiti.

  Dan zaljubljenih ,

  dan sretnih,

  dan darivanja ,

  i dan dobivanja.

  Jedan cvijet ,

  i cijeli je lijep svijet ,

  i sreće je tada puno ,

   

  u srcu je još više žurno .

  NERMINA H. I.b

 • ljubavno

   

  NJOJ...

  Šta hoćete od mene? Priznanje da sam je volio? Jesam volio sam je više od života svog. I volim je. Nedostaje mi, nedostaje mi svako dan sve više i više, nedostaje mi onaj moj osmijeh koji sam imao dok sam bio s njom, nedostaje mi ona sreca, oni dani, sve mi nedostaje. Moja sreca, moja tuga, i cijeli moj svijet stao je u ta dva "Oka" plava, stao i ostao. I dalje zadrhtim kad cujem našu najdražu pjesmu, kad ti neko ime spomene.. Isti stari osjecaj kao da nikad nije ni prestao. Cudno je to, neko ti napravi toliko loših stvari, a ti pamtiš samo one dobre, a znaš da ne bi trebalo ni da se sjetiš, a opet, sjetiš se svaki dan. I uvijek isto pitanjemi prolazi glavom, je li moralo ovako? Ali, jeste, znam da jest i ako ne najviše na svijetu volio da si pored mene ti, da je sve kao prije. Iznenada je ušla u moj život i promijenila ga, ucinila ga boljim. Kad sam najmanje ocekivao da je zavolim, zavolio sam je. Baš takvu kakva jeste. Svaki trenutak s njom bio je nešto što ne mogu opisati rijecima, nešto nestvarno. Taj osmijeh. Najviše volim taj njen osmijeh, kad nam se pogledi susretnu, kaka onako frajerski ide prema meni. Nikada necu reci da me nije ucinila sretnim i da sam poželio drugu kad sam bio s njom. Ona me znala rasplakati i nasmijati. Poniziti i osvojiti. Naljutiti toliko da je poželim otjerati do vraga, ali i zagrliti me toliko da poželim da stane vrijeme. Da zauvijek ostane samo moja. Ona je znala sve. Jednostavno je znala samnom. Obecavali smo mnogo, ali samo jedno nismo obecali, da ce mo otici jedno od drugog. I baš neobecano se ostvarilo. Šta je ostalo poslije nas? Nekoliko propuštenih poziva kada se oboje opijemo od uspomena, tiha mimoilaženja i ime na koje još uvijek reagujemo kada ga cujemo. Uspomene na nas i na ono ssšto nikada više necemo biti. Ne mogu da se pomirim s tim da je svemu došao kraj, tako brzo... Jednostavno ona je osoba koju morate zavoljeti, uopšte nije osoba takva kakva vam se cini.. Teeeško je nastaviti dalje bez nekoga tko mi je bio sve. I dalje na nju prvo pomislim ujutro, još uvijek cuvam njene stare poruke na mobitelu, još uvijek imam njenu sliku. I previše puta sam pokušao izbrisati te poruke, ali ne mogu, teško je. Teško je kad u jednom trenu Izgubiš osobu koja je bila tvoj život. Sama pomisao na to da joj nikad ništa nisam znacio me ubija, to da je sve bila laž, i da je sve bila igra, igra u kojoj si pobjedila. Cestitam ti slomila si me. I briga me šta ce mi tko na ovo reci dal' ce ovo ona procitati ili vidjeti. Briga me što me ne voliš, i što se ljutiš i što je kraj. Ali znaj VOLIM TE I FALIŠ MI...

  Znaš da sam s njom mislio ici do kraja, mislio sam joj se vratiti zato što sam je volio ko Boga!! Uvijek sam je volio, Uvijek sam bio sretan s njom i nikad mi nije smettala u životu!! Nikada... Htjela je da budem sretan? Onda me nije trebala ostaviti.. !!!

  I eto nakon svega ja je jos volim. Jos uvijek molim Boga da mi se vrati.Da mi kaze 'volim te'.Da me nasmije samo jednom porukom .Da mi jos jednom kaze ono 'mali'.A fali mi.Fali previse.Pravim se da mi nije stalo a iznutra vristim. Cudno je to. Do prije nekoliko mjeseci bila mi je stranac,bila mi je nista,a sada ne mogu bez nje. Isti karakter,isti ponos. Eto sta je nas razdvojilo.VolIo sam je i više nego sto sam trebao.Ona je otisla,napustila me.Nece se vratit.Ima drugog,sretna je.Neka samo mi je to i bitno.I da bio sam nekad "hladan" prema njoj,samo da ne vidi da sam kao oni njeni sto vrti oko prsta.Nije trazila da se promijenim a promijenila me.A srce ludo jos je voli..

   

  Almedin B. I.f

 • Pjesme

  17.6.'98.-1.1.'14.-

  Rodila sam se pod naponom,

  nije to bilo pod nikakvim zakonom,

  dali mi ime Nermina,

  kažu da sam im bila jako fina.

  U školu sam krenula vrlo mala,

  ali svejedno nikad nisam plakala.

  Ljubomora mi je jedna od mana,

  na velika prijateljstva ljub. sam svakoga dana.

  Mrzim dvoličnost, mrzim stres,

  sa mnom je svaki dan urnebes.

  U mom društvu smijeh je navika,

  kod nas nikada ne vlada panika.

  U problemima smo često,

  iz njih se vadimo vrlo vješto.

  Asevi nam u rukavima,

  kape nam na glavama,

  tuča,kiša ili snijeg nam ne mogu ništa,

  naša osnovna rečenica je ''Astal da blista''.

  Ekipa nam je sila,

  da li bi i ti u ekipi nekad bila?

  Da shvatiš što je život,

  da te mi vodimo kroz taj period.

  Volimo da glumimo Supermana,

  volimo da glumimo Batmana,

  mi smo cure fantastične četvorke,

  i često zagledamo razne momke.

  A kad padne mrak,

  to nam daje jasan znak,

  Nova godina je ovu noć,

  ma nama će noćas Djed Mraz doć'.

  Donijeti nam velike pakete,

  obradovati nas kao malo dijete,

  sreća će biti na licima našim,

  Djed Mraz će reći:''Ja sam neću da vas plašim''...

   

  -Mašta-

  Ponekad mislim bit će bolje,

  ali naši ljudi nemaju volje,

  za bolje dane,bolji život,

  bolje snove i bolji period.

  Poželim sreću za druge i sebe,

  ali oko mene sve su bebe,

  nitko neće da odraste

  i da se okani svoje mašte.

  Sanjam i ja kuću na plaži,

  da samo za mene ona važi,

  sanjam život sretan,lijep,

  ali da nitko ne postane slijep.

  Sanjam pojedine osobe u njemu

  i da uspijem ja u svemu.

  Kada se probudim mašta ne staje

  i ja se pomirim da se s tim rastajem.

   

  -Zima-

  Veju male pahulje,

  mraz svud stalno šara,

  stižu nama praznici,

  a ja nemam para.

  Stiže nama djedica,

  čekaju ga dječica,

  nosi puno darova,

  evo nama snjegova.

   

  -I tako to na tu temu-

  Na krevetu pored prozora,

  sjedila sam sva srozana,

  razmišljala sam u tišini,

  ne želim da budem na visini.

  Mislite da sam na visokoj nozi,

  a to mene život dalje nosi i vozi.

  Glumim da sam sretna,

  bolove prekriva vedrina,

  a tko zna što će biti sutra,

  živi od jutra do jutra.

  Netko me prekine u tome,

  to je mama,zove me,

  hajde sada bye bye bye,

  jer dolazi novi dan.

   

  -...-

  Jednoga dana,

  čudna li jada,

  zaljubih se jedna,

  djevojka mlada.

  Čudo to bješe,

  tužnu je tješe,

  viđali je takvu nisu,

  da su barem oni blizu.

  Da se vole,grle,ljube,

  da ubiju mane grube,

  da ona nađe srcu lijek,

  da se vole zauvijek.

  Pisala bih ona tada,

  da je barem to sada,

  dok je glava ne boli,

  dok se bliži kraj školi.

  Ma nema za to nade,

  lažne znake on dade,

  okreće glavu od nje u školi,

  ali džabe ona ga i dalje voli..

   

  -(e ovo je nešto bzvz)-

  Dok pišeš životopis,

  misliš na putopis,

  gdje ćeš suze liti,

  a gdje živjeti.

  Loša su ovo vremena,

  ni u 17-im nisi više djeva.

  Mislim mrak ti na oči padne,

  kao odron od planine,

  kada vidiš današnji svijet,

  pa napraviš jedan okret,

  da li je to stvarno,

  ustvari je krasno,

  ali nikad užasno.

  I dječak je mrak,

  nije nešto jak,

  nema neke snage,

  a soba mu puna vlage. -.-

  Ma ne mari on za to,

  glup je on i to je to,

  zezancija mu nula bodova,

   

  on još živi od ''dvojnih C'' sokova.  HAHAHAH

   

  NERMINA H. I.b