Pero Zečević

  Pero Zečević rođen je 1. veljače 1959. godine u Gornjoj Dubici. Osnovnu školu završio je  u Gornjoj i Donjoj Dubici, a klasičnu gimnaziju u Bolu, na otoku Braču. Diplomirao je na Poljoprivrednom fakultetu Sveučilišta u Osijeku 1985. godine. Nakon toga počeo je raditi kao profesor u Srednjoškolskom centru u Odžaku, predavajući stručne predmete u srednjoj poljoprivrednoj školi. Na tim poslovima, kao vrlo stručan i omiljen predavač, radio je do ukidanja poljoprivredne struke 31. kolovoza 1989. godine.

Potom se aktivno počinje baviti društvenim i političkim radom te na prvim demokratskim višestranačkim izborima biva izabran u Skupštinu općine Odžak. Tijekom ratnih godina i dalje se bavi političkim radom i organizacijom obrane općine Odžak te tijesno surađuje sa 102. brigadom HVO-a i izbjeglim narodom s prostora Bosanske Posavine. Nakon završetka rata u BiH, radio je neumorno na poslovima povratka i obnove prostora općine Odžak, a zatim preuzima rukovođenje Općinskim vijećem Odžak i na toj poziciji ga zatiče smrt 7. prosinca 1997. godine.

Na inicijativu bivših kolega iz Srednjoškolskog centra, Općinsko vijeće Odžak je donijelo odluku da se u trajni spomen i znak zahvalnosti ova srednjoškolska ustanova nazove imenom Pere Zečevića.

Naslovnica

Poruka povodom početka školske godine

Početak ove školske godine po mnogočemu razlikuje se od dosadašnjih. Užurbanost završnih priprema, tremu i iščekivanje povratka u školske klupe zaglušuje strah, neizvjesnost i nerazumijevanje.

Mi, profesori, željno iščekujemo direktnu interakciju sa svojim učenicima. Slažemo se svi da nam nedostaju ploča i kreda, učenički smijeh i neposredan rad u učionici.

Nastava na daljinu bila je nužno zlo zbog bolesti koja je paralizirala cijeli svijet, ali i tada smo davali sve od sebe da učenici nešto nauče. Bili smo im na raspolaganju cijelog dana, hvatali se u koštac s novim tehnologijama i platformama, prilagođavali se i učili zajedno s njima. Bar većina nas... Koliko je sve imalo efekta, teško je danas dokučiti, stoga se iskreno radujemo povratku u učionice.

Dragi učenici, 

sve ove mjere opreza i modeli organiziacije nastave postoje radi vaše zaštite.

Svi se moramo prilagoditi i truditi da iz novonastale situacije izvučemo najviše što možemo. Možda to nije škola na koju smo naviknuli i koju smo iščekivali, ali morat ćemo prihvatiti novo stanje, biti puni razumijevanja, solidarnosti i kompromisa. Nemojte živjeti u strahu, čekaju nas novi izazovi te ćemo zajedno steći nova iskustva i spoznaje, ali budite odgovorni i promišljeni.

Svima vama, učenicima Srednje škole Pere Zečevića Odžak, želimo sretan povratak u školske klupe i uspješnu novu školsku 2020./2021. godinu!