Europski dan jezika

Na inicijativu Vijeća Europe od 2001. Europski dan jezika obilježava se svake godine 26. rujna. Na svijetu postoji više od 6000 jezika, samo ih u Europi ima više od 220, a svi predstavljaju bogatstvo i raznolikost svojih kultura. Upravo je cilj Europskoga dana jezika osvijestiti važnost jezika kao jednog od najznačajnijih identiteta naroda i čovjeka. Europski dan jezika obilježen je i u našoj školi različitim aktivnostima. Aktivnosti su osmislile i organizirale profesorice njemačkog i engleskog jezika, a sudjelovali su učenici iz raznih odjela.

          

Profesorica njemačkog jezika Dženana Al-Saleh zajedno s učenicima pripremila je izložbu plakata te su oni bili izloženi u predvorju škole. Plakati su bili zanimljivi te su na jedan drugačiji način ostalim učenicima približili strane jezike i kulture.

Profesorica engleskog jezika Nadija Porobić u suradnji s učenicima izradila je zanimljiv i interaktivan video o stranim jezicima koji je prezentiran na video zidu u školskom predvorju.

Učenici u organizaciji profesorice njemačkog jezika Afrodite Jeličić izrađivali su razglednice različitih europskih zemalja s porukama na stranim jezicima, a jedna grupa učenika posjetila je dječji vrtić. Djeci u vrtiću uljepšali su dan balonima na kojima su ispisane poruke na stranim jezicima te im je jedna učenica pročitala bajku.

Različite i originalne aktivnosti bile su izrazito privlačne i zanimljive učenicima te se nadamo da će ovakvi dani biti opet organizirani u našoj školi.