Županijsko natjecanje iz Civitasa

U ponedjeljak 4.5.2015. godine u Srednjoj strukovnoj školi u Orašju održano je Županijsko natjecanje iz programa Projekt građanin - Civitas. Prvo mjesto osvojili su učenici Školskog centra fra Martina Nedića iz Orašja, drugo mjesto pripalo je našoj školi, a treće mjesto Srednjoj strukovnoj školi iz Orašja. 

Našu školu ove godine na natjecanju predstavljao je sljedeći tim srednjoškolaca: Katarina Bičvić, Šejla Čeliković, Amra Čeliković, Edina Dubrić, Lejla Karić, Mirela Mujkić, Hanna Sarvan, Anto Senković i Azra Zahirović, pod vodstvom i mentorstvom profesorice Amire Sejdinović.

Jedna od članica Civitasa, Hanna Sarvan, rekla je za Školski list: "Ove godine smo se odlučili baviti pravima i obvezama srednjoškolaca. Naša tema zove se „Kodeks za ponašanje učenika u srednjoj školi“. Ovom temom smo odlučili riješiti velik problem u našoj školi, kojeg su potvrdili i tijela škole. Napravili smo Kodeks koji će se putem Nastavničkog vijeća usvojiti i odobriti.  U njemu su točno napisana naša prava i naše obveze koje će se od dana usvajanja Kodeksa morati strogo poštivati. Pomoću ovoga nećemo više biti nemoćni, nećemo se nalaziti u vakumu i pitati šta smijemo, šta ne, da li je to pravedno ili nije."