Božićni program 2017

Završetak prvog polugodišta školske 2017./2018. godine obilježen je prigodnim Božićnim programom. 

U pripremi programa sudjelovali su učenici  prvog, drugog, trećeg i četvrtog razreda opće gimnazije i učenici prvog razreda dizajnera.

Učenici 1b razreda smjer dizajner pripremili su Mali Božićni sajam pod vodstvom razrednice Žane Kovačević, bilo je moguće kupiti raznolike predmete od ukrasnih kutijica za nakit do samog nakita, a svi su darovi unikati.

Voditeljica programa zaželjela je  svim učenicima, profesorima i djelatnicima škole lijep provod te pročitala ulomak  pripovijetke Na Badnjak, Ksavera Šandora Gjalskog.

Nakon toga slijedila je dramsko-recitacijska izvedba djela Mi i vi, Halila  Džubrana.

Božićni program upriličen je i glazbenim dijelom koji je obuhvatio neke od najpoznatijih Božićnih pjesama. 

Učenici su program priredili i izveli i pod vodstvom profesora Josipa Vincetića, koji je s njima sudjelovao u glazbenom dijelu programa.

Debata 2017

11. prosinca 2017. godine u prostorijama Srednje škole Pere Zečevića Odžak održana je debata. 

Debatu su održali učenici 3 razreda gimnazije pod vodstvom profesorice Amire Sejdinović, tj. oni učenici koji idu na izbornu nastavu iz predmeta Politika, gospodarstvo, demokracija i ljudska prava.

Na sudjelovanje u debati bili su pozvani djelatnici škole, Vijeće učenika i ostali učenici.

Debata je bila vezana za dvije teme:

Treba li pomaknuti početnu dobnu granicu za glasanje u Bosni i Hercegovini?

Treba li srednjoškolsko obrazovanje u Bosni i Hercegovini biti obvezno?

 

Dani europskog naslijeđa

U sklopu Dana europskog naslijeđa koji su se održavali u Orašju od 25. - 27.10.2017. nagrađeni učenici i nastavnici posjetili su Srednju školu Pere Zečevića Odžak. Ovogodišnji Dani europskog naslijeđa održavali su se pod sloganom „Upoznajmo kulturno i prirodno bogatstvo Posavine“ te su se učenici i nastavnici naše škole potrudili da učenicima iz različitih dijelova BiH u najboljem svjetlu predstave Odžak. Za program posjete bila je zadužena profesorica Nermina Čeliković, a sudjelovalo je 15-ak učenika različitih struka.

     

Opširnije:Dani europskog naslijeđa

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

Učenici 4.razreda medicinske škole su u razdoblju od 27.studenog - 29.studenog 2017. godine u grupama posjećivali „Kuću nade“ u svrhu buđenja svijesti i druženja sa korisnicima, gdje su s njima radili, pomogli u kreiranju različitih materijala te održavali radionice. 

5. prosinca  učenici su školi održali kratku usmenu prezentaciju u svim razredima o Međunarodnom danu osoba sa invaliditetom.

Dani kruha 2017.

U našoj se školi, već tradicionalno, svake godine obilježavaju Dani kruha. Vrijeme je to kada se zahvaljujemo za sve ono što nam zemlja pruža i kada slavimo njezine plodove. Dani kruha se tradicionalno obilježavaju u listopadu, a Vijeće učenika motiviralo je i ostale učenike naše škole da sudjeluju u pripremi i realizaciji obilježavanja ovog dana.

Opširnije:Dani kruha 2017.