Obilježen Europski dan jezika

Europski dan jezika se slavi 26.9., a cilj proslave je promicanje bogate jezične i kulturne raznolikosti Europe, poticanje na cjeloživotno učenje jezika u školi i izvan nje, isticanje važnosti učenja jezika te razumijevanje različitih kultura. U našoj školi je ovaj dan obilježen nizom aktivnosti učenika pod vodstvom profesorica njemačkog i engleskog jezika, Dženane Garić Al-Saleh, Afrodite Jeličić i Nadije Porobić Šaćirović. Učenice 3. razreda opće gimnazije, Ena Karić, Amra Maglajčetović, Ema Dubrić i Dženita Puzić, su održale zanimljivu radionicu natjecateljskog duha na engleskom i njemačkom jeziku za učenike 1. razreda gimnazije. Cilj radionice je bio da se učenici upoznaju s različitim jezicima, da se istakne važnost učenja jezika i poštivanje raznolikosti Europe. 

U predvorju škole učenici 3. a razreda prezentirali su činjenice i zanimljivosti vezane za europske jezike uopće i ostalim učenicima darovali knjige različitih žanrova, radi poticaja učenika na čitanje, koje se u posljednje vrijeme nažalost jako zanemaruje.

Učenice drugog razreda gimnazije, Arnela Maglajčetović i Klara Pušeljić, su za ovu prigodu napravile plakat s pozdravima na različitim europskim jezicima, koji je bio izložen u predvorju škole. Učenici jezične gimnazije su zajedno s prof. Afroditom Jeličić održali radionicu u JU Dječjem vrtiću "Paola Cerueto". Djeca predškolskog uzrasta su uz njihovu pomoć naučila brojati do 10 na njemačkom jeziku.