Obilježavanje dana učitelja

Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5. listopada. Taj je dan prigoda da se pokaže da je rad učitelja i nastavnika prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva te da se kao takav i cijeni. 

Cilj Svjetskog dana učitelja je mobilizirati podršku za nastavnike kako bi se osiguralo da će učitelji i dalje ispunjavati potrebe budućih generacija te podići obrazovanje na razinu društvene važnosti i izvući učitelje iz polu anonimnosti i dati im društvenu važnost koju zaslužuju. 

Prigoda je to i za isticanje važnosti rada svih učitelja i nastavnika i njihov utjecaj na razvoj društva u cjelini, te da se naglasi važnost te profesije, ali i samog obrazovanja čiji su oni nositelji.

Kao i svake godine Dan učitelja obilježen je i u našoj školi prigodnim programom, u kojemu su ove godine sudjelovali samo profesori. Međusobno su odmjerili snage u različitim sportovima. 

Sportska odmjeravanja snage odužila su se do dugo u dan, a cjelokupna proslava završila je prigodnim domjenkom u hotelu „Euro.“

Predsjednica Sindikata održala je prigodan govor te su nagrađeni najuspješniji djelatnici. Također smo ispratili kolegu Ivana Tolića, koji je nakon petnaest godina u kolektivu naše škole otišao na drugo radno mjesto.