Naslovnica

DAN OTVORENIH VRATA SREDNJA ŠKOLA PERE ZEČEVIĆA ODŽAK

 Dana 11. 05. 2017.godine u Srednjoj školi Pere Zečevića Odžak upriličen je Dan otvorenih vrata gdje su svi učenici i roditelji mogli doći i informirati se o zanimanjima koja su planirana za sljedeću školsku godinu. Profesori u suradnji s učenicima, pedagoginja i voditeljica smjene organizirali su Dane otvorenih vrata na način da svaka škola predstavi svoju struku u najboljem izdanju, a to su napravili prezentacijama, brošurama, štandovima s izloženim radovima učenika iz određenih zanimanja. Za sve posjetitelje, buduće učenike i njihove roditelje, tu su bili naši profesori i učenici koji su bili otvoreni za sva pitanja. Dan otvorenih vrata u najvećem broju su posjetili učenici završnih razreda Osnovne škole Vladimira Nazora Odžak.

  Pero Zečević rođen je 1. veljače 1959. godine u Gornjoj Dubici. Osnovnu školu završio je  u Gornjoj i Donjoj Dubici, a klasičnu gimnaziju u Bolu, na otoku Braču. Diplomirao je na Poljoprivrednom fakultetu Sveučilišta u Osijeku 1985. godine. Nakon toga počeo je raditi kao profesor u Srednjoškolskom centru u Odžaku, predavajući stručne predmete u srednjoj poljoprivrednoj školi. Na tim poslovima, kao vrlo stručan i omiljen predavač, radio je do ukidanja poljoprivredne struke 31. kolovoza 1989. godine.

Potom se aktivno počinje baviti društvenim i političkim radom te na prvim demokratskim višestranačkim izborima biva izabran u Skupštinu općine Odžak. Tijekom ratnih godina i dalje se bavi političkim radom i organizacijom obrane općine Odžak te tijesno surađuje sa 102. brigadom HVO-a i izbjeglim narodom s prostora Bosanske Posavine. Nakon završetka rata u BiH, radio je neumorno na poslovima povratka i obnove prostora općine Odžak, a zatim preuzima rukovođenje Općinskim vijećem Odžak i na toj poziciji ga zatiče smrt 7. prosinca 1997. godine.

Na inicijativu bivših kolega iz Srednjoškolskog centra, Općinsko vijeće Odžak je donijelo odluku da se u trajni spomen i znak zahvalnosti ova srednjoškolska ustanova nazove imenom Pere Zečevića.