Pero Zečević

  Pero Zečević rođen je 1. veljače 1959. godine u Gornjoj Dubici. Osnovnu školu završio je  u Gornjoj i Donjoj Dubici, a klasičnu gimnaziju u Bolu, na otoku Braču. Diplomirao je na Poljoprivrednom fakultetu Sveučilišta u Osijeku 1985. godine. Nakon toga počeo je raditi kao profesor u Srednjoškolskom centru u Odžaku, predavajući stručne predmete u srednjoj poljoprivrednoj školi. Na tim poslovima, kao vrlo stručan i omiljen predavač, radio je do ukidanja poljoprivredne struke 31. kolovoza 1989. godine.

Potom se aktivno počinje baviti društvenim i političkim radom te na prvim demokratskim višestranačkim izborima biva izabran u Skupštinu općine Odžak. Tijekom ratnih godina i dalje se bavi političkim radom i organizacijom obrane općine Odžak te tijesno surađuje sa 102. brigadom HVO-a i izbjeglim narodom s prostora Bosanske Posavine. Nakon završetka rata u BiH, radio je neumorno na poslovima povratka i obnove prostora općine Odžak, a zatim preuzima rukovođenje Općinskim vijećem Odžak i na toj poziciji ga zatiče smrt 7. prosinca 1997. godine.

Na inicijativu bivših kolega iz Srednjoškolskog centra, Općinsko vijeće Odžak je donijelo odluku da se u trajni spomen i znak zahvalnosti ova srednjoškolska ustanova nazove imenom Pere Zečevića.

Naslovnica

Uređenje školskog dvorišta

Uređenje školskog dvorišta

Dvorište naše škole je ogledalo kreativnosti učenika poljoprivredne struke i njihovih profesora, Mate Grgića i Miroslava Bulajića.
Ugodno vrijeme u mjesecu listopadu je poslužilo da se radovi odvijaju bez poteškoća.  Naime, naši učenici su od školskog dvorišta stvorili vanjsku oazu za uživanje i dokazali da se trudom i radom sve može postići, a kako to izgleda, pogledajte u našoj galeriji fotografija.
Budući da se sve više pokazuje potreba za „ozelenjavanjem“ krovova uslijed globalnog zatopljenja i pregrijavanja gradova, naši vrijedni učenici su osmislili i krovni vrt te time još jednom pokazali svoju kreativnost.
Zahvaljujemo se učenicima i njihovim profesorima na ovako divnom školskom okruženju.